AcasăȘtirile zileiOrașul Machu Picchu din Peru s-a redeschis pentru turiști după o lună

Orașul Machu Picchu din Peru s-a redeschis pentru turiști după o lună

Orașul Machu Picchu din Peru s-a redeschis miercuri (15 februarie) după ce a fost închis timp de aproape o lună din cauza ciocnirilor violente dintre autorități și protestatarii anti-guvernamentali, care au făcut cel puțin 60 de morți în țara andină.

Reluarea activităților la cel mai faimos sit turistic din Peru a venit după un acord între antreprenori din turism, autorități și lideri ai organizațiilor sociale pentru a garanta securitatea sitului și a serviciilor de transport.

Orașul Machu Picchu s-a redeschis după o lună, punându-se în vânzare miercuri peste 1000 de bilete

Ministerul Culturii din Peru a declarat că 1.000 de bilete au fost puse în vânzare miercuri.

Cetatea de piatră din epoca incașică, din jungla de sud-est a Peru, și-a închis porțile pentru turiști pe 21 ianuarie, după blocarea șinelor de tren care leagă orașul Cusco de Machu Picchu.

De mai bine de două luni, în Peru au loc proteste sociale violente care cer demisia președintelui Dina Boluarte și a membrilor Congresului.

Un craniu de balenă preistoric a fost descoperit în Peru

Paleontologii peruvieni au descoperit un craniu de balenă(al unui cașalot preistoric) în deșertul Ocucaje, Peru.

O echipă de paleontologi peruvieni a dezgropat craniul bine conservat al unui cașalot preistoric în deșertul Ocucaje, despre care spun că a fost conservat timp de 7 milioane de ani, potrivit Reuters.

Craniul lung de patru picioare a aparținut unei balene adulte.

Cercetătorii spun că a fost păstrat în deșert timp de 7 milioane de ani.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă