25 C
București
vineri, 24 mai 2024
AcasăEconomieEconomie internăOne United Properties a anunțat la BVB că vrea să cumpere câteva...

One United Properties a anunțat la BVB că vrea să cumpere câteva loturi de teren în București cu 17 milioane de euro

One United Properties a anunțat la BVB că subsidiara sa One Proiect 16 S.R.L. (filială deținută în totalitate de companie) a semnat o promisiune bilaterală de vânzare-cumpărare având ca obiect dobândirea dreptului de proprietate asupra mai multor loturi de teren situate în București, pentru un preț total de 17 milioane de euro.

Tranzacția va fi implementată în mai mulți pași și este supusă mai multor condiții suspensive, obișnuite pentru tranzacții similare de această magnitudine.

Prețul tranzacției va fi achitat în mai multe tranșe. Odată ce condițiile suspensive vor fi îndeplinite, compania a adăugat că va informa piața în mod corespunzător.

De asemenea, compania a hotărât în ultima AGA să ofere dividende interimare din primele șase luni din exercițiul financiar care se va încheia la 31 decembrie 2023, în valoare de aproape 38 milioane de lei (brut), adică un dividend de 0,01 lei/acțiune (brut, prin raportare la numărul total de acțiuni emise de Societate la data convocării AGOA) din profitul net distribuibil în valoare de 65 milioane de lei (dintre care 16,9 milioane de lei reprezintă profitul net distribuibil aferent primei jumătăți a exercițiului financiar care se va încheia la 31 decembrie 2023).

Răzvan Zamfir
Răzvan Zamfir
Răzvan este în presă de două decenii, fiind jurnalist atât de presă scrisă cât și de online. Și-a început cariera scriind articolele la mașina de scris, fiind licențiat în filosofie. Și-a perfectat apoi cunoștințele în jurnalismul de business și financiar. Are în portofoliu nume mari de presă precum Bursa, Capital, Business Cover – pe care l-a coordonat, Economica sau Economedia. Este autor România Liberă din iulie 2023.
Cele mai citite

Circulația pe Transalpina, oprită în acest weekend

Circulaţia rutieră va fi oprită, sâmbătă şi duminică, pe drumul naţional DN 67C, pentru desfăşurarea competiţiei sportive „Transalpina Master Challenge”. Potrivit Direcției Regionale de Drumuri...

NATO, alături de Estonia după incidentul de la graniţa cu Rusia

NATO și-a exprimat solidaritatea cu Estonia în urma unui incident recent la granița cu Rusia, a anunțat vineri secretarul general al Alianței Nord-Atlantice, Jens...

Decretele semnate astăzi de Klaus Iohannis

Președintele României, Klaus Iohannis, a semnat vineri, 24 mai 2024, o serie de decrete. Iată decretele semnate astăzi de președinte: Decret privind promulgarea Legii pentru completarea...
Ultima oră
Pe aceeași temă