11.3 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăSocialEvenimentOamenii legii au reținut peste 1.000 de permise în ultimele 24 de...

Oamenii legii au reținut peste 1.000 de permise în ultimele 24 de ore, 15 pentru consum de droguri

Sâmbătă, 20 aprilie 2024, Ministerul Afacerilor Interne a raportat intervenția la un număr de 4.238 de evenimente, dintre care 2.762 au fost dedicate menținerii ordinii publice, iar 1.476 au fost legate de situații de urgență. În aceeași zi, polițiștii rutieri au fost desfășurați pe principalele artere pentru a preveni accidentele rutiere, reușind să rețină un total de 1.112 permise de conducere. Dintre acestea, 75 au fost reținute pentru încălcări ale reglementărilor privind consumul de alcool, iar 15 pentru consum de droguri sau alte substanțe interzise. În plus, au fost retrase 383 de certificate de înmatriculare pentru diverse încălcări.

Pe lângă aceste aspecte, structurile de poliție au semnalat 793 de posibile infracțiuni, iar echipajele de ordine publică au reușit să surprindă în flagrant 188 de autori de infracțiuni, care au săvârșit un total de 219 fapte penale. Aceste cifre reflectă eforturile autorităților de menținere a ordinii și siguranței publice, precum și de prevenire și combatere a infracționalității în rândul cetățenilor.

În ceea ce privește traficul prin punctele de trecere a frontierei, în ultimele 24 de ore, polițiștii de frontieră au efectuat formalitățile de control pentru 104.126 de persoane, care au intrat în țara noastră, dintre care 9.282 de cetățeni ucraineni, se arată în comunicatul de presă al MAI.

Începând cu 31 martie 2024, polițiștii de frontieră din cadrul aeroporturilor și porturilor maritime nu mai efectuează controlul de frontieră pentru persoanele care călătoresc spre și dinspre state din spațiul Schengen, sens în care nu există o evidență a acestor pasageri.

În ultimele 24 de ore, în aplicația eDAC, au fost efectuate 30.474 de verificări, fiind returnate 76 de alerte, dintre care una referitoare la o persoană care era dată în urmărire, 2 la persoane dispărute, 10 la persoane căutate în vederea participării la o procedură judiciară și 7 referitoare la obiecte căutate pentru a fi confiscate sau folosite ca probe în cadrul procedurilor penale.

Urmărește România Liberă pe XFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă