0.9 C
Bucharest
Saturday, 9 December 2023
HomeȘtirile zileiO grenadă defensivă a fost găsită în podul unei case vechi din...

O grenadă defensivă a fost găsită în podul unei case vechi din Harghita

O grenadă devensivă a fost găsită, sâmbătă, în podul unei case vechi, de un bărbat din comuna Lunca de Sus, la faţa locului intervenind imediat echipajul pirotehnic al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Harghita, conform cugetliber.ro.

“La faţa locului s-a deplasat echipajul pirotehnic din cadrul ISU Harghita, care a identificat, ridicat, transportat şi depozitat, în condiţii de siguranţă, o grenadă de mână defensivă, descoperită de un cetăţean, în urma unor lucrări de renovare, în podul unei case vechi”, a precizat Biroul de presă al ISU Harghita.

Muniţia rămasă neexplodată provenea, cel mai probabil, din al Doilea Război Mondial.

Grenadă funcţională, descoperită în uscătoria unui bloc din Arad

O grenadă defensivă în stare de funcţionare a fost descoperită luni după-amiază în uscătoria unui bloc din municipiul Arad, aceasta fiind ridicată de echipele de pirotehnişti, în timp ce poliţiştii au declanşat o anchetă, potrivit Mediafax.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Arad, Lucian Câmpeanu, a declarat că pirotehniştii au intervenit la un bloc din cartierul Micălaca, în urma unui apel la 112.

“Grenada a fost descoperită de un locatar al blocului, în uscătoria de pe casa scării. S-au luat măsuri de izolare a perimetrului şi a fost ridicată grenada, fiind transportată într-un depozit special”, a spus Câmpeanu.

Conform sursei citate, este vorba de o grenadă defensivă funcţională, cu sistemele de siguranţă la locul lor. Poliţiştii şi reprezentanţii SRI chemaţi la faţa locului au început o anchetă şi au căutat în bloc şi în perimetrul acestuia, fără a mai descoperi alte obiecte explozive.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă