1 C
Bucharest
Thursday, 7 December 2023
HomeSportFotbalMircea Lucescu: Nu mă voi întoarce niciodată la muncă în Rusia

Mircea Lucescu: Nu mă voi întoarce niciodată la muncă în Rusia

Mircea Lucescu a dat un interviu pentru ziarul rusesc de sport „ Sport-Express”, antrenorul român, de abia despărțit de Dinamo Kiev, spunând că nu vrea să audă nimic de o întoarcere în Rusia.

„ Vreau să spun încă o dată că nu mă voi întoarce niciodată la muncă în Rusia (n.r. – a antrenat-o pe Zenit St. Petersburg în sezonul 2016-2017).

După ce am văzut cu ochii mei în Ucraina, acest lucru este exclus. Rusia este terorismul, moartea şi durerea. Această ţară mi-a luat a doua casă, Doneţk, şi a vrut să mi-o ia şi pe a treia, Kiev. Sunt un om care iubeşte Ucraina”, a afirmat „Il Luce”, 78 de ani, potrivit epicnews.ro.

În paginile „Sport-Express”, tehnicianul a adăugat: „Am lucrat la Dinamo şi am văzut cu ochii mei toate ororile războiului pe care l-a adus Rusia. Părăsesc echipa, am antrenat jucători sub alertă aeriană şi am ajutat la evacuarea familiilor lor”.

„ Am simțit toate acestea pe pielea mea. Ce să spun despre întoarcerea în Rusia? Visul meu principal acum este pacea și liniștea în Ucraina. Aceasta este securitatea pentru ucraineni, stadioanele pline și prosperitatea acestei țări minunate”, a declarat Lucescu.

Mircea Lucescu demisionează de la Dinamo Kiev! Legendarul antrenor se retrage din fotbal

Mircea Lucescu, un nume de referință în fotbalul românesc și european, avea contract cu Dinamo Kiev până la finalul sezonului 2023/2024.

Cu toate acestea, seria de rezultate negative a echipei sale a forțat mâna antrenorului de 78 de ani.

Dinamo Kiev a ajuns la 4 partide consecutive fără victorie în campionat, o serie care a crescut presiunea asupra lui Lucescu și a echipei sale.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Patru persoane rănite, dintre care una grav, într-un atac armat la Bruxelles

Patru persoane au fost rănite, dintre care una grav, miercuri seară, într-un atac armat pe o arteră comercială importantă din Bruxelles, a anunţat poliţia...
00:01:46

Cum se pregătește echipa de eliminare a bombelor de la Paris pentru Jocurile Olimpice

Echipa de eliminare a bombelor poliției din Paris se așteaptă ca Jocurile Olimpice din 2024 să fie o „provocare considerabilă”. Reuters are o imagine...

Congresul american nu a adoptat un pachet financiar masiv pentru Ucraina și Israel

Congresul american a eşuat miercuri în adoptarea unui pachet financiar masiv de peste 106 miliarde de dolari reclamat cu insistenţă de preşedintele Joe Biden,...
Ultima oră
Pe aceeași temă