6.8 C
București
vineri, 1 martie 2024
AcasăSocialEducațieMinisterul Educației, despre majorările salariale din învățământ, începând cu 1 ianuarie. Vezi...

Ministerul Educației, despre majorările salariale din învățământ, începând cu 1 ianuarie. Vezi grilele!

În ultima ședință de Guvern din acest an a fost aprobat proiectul Ordonanței de urgență privind unele măsuri pentru salarizarea personalului din învățământ și din alte sectoare bugetare.

Potrivit unui comunicat de presă al Ministerului Educației (ME), remis cotidianului national “România liberă”, în sinteză, se vor opera următoarele majorări salariale pentru angajații din învățământ:

  • Pentru cadrele didactice din învățământul preuniversitar, creșterile sunt între 19,4% și 20,5%, creșterea salarială brută medie totală în 2024 fiind de aproape 20% (din care vom avea o creștere brută medie de aproape 13% în ianuarie 2024). 
  • Pentru directori și directori adjuncți, față de salariul brut din decembrie 2023, creșterea brută medie totală în anul 2024 va fi de peste 36% (din care creșterea brută medie începând cu luna ianuarie 2024 va fi de 30%).
  • Pentru universitar, creșterile sunt între 15% și 21% (cea mai mare creștere: lectori peste 21%, urmată de asistent universitar – peste 20%).
  • Pentru personalul didactic auxiliar, creșterea salarială brută medie totală în anul 2024 este de 15.5%, în ianuarie 2024 creșterea medie fiind de aproximativ 10%.  
  • Pentru personalul administrativ (nedidactic), creșterea salarială brută medie totală în anul 2024 va fi de 15% (cu 9% acordat începând din luna ianuarie 2024). 

Grilele sunt disponibile aici și aici

Urmărește România Liberă pe  XFacebook și Google News!

Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mihail Mușoiu lucrează în presa centrală din anul 2008. Din anul 2018 lucrează la “România liberă”. A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București. Deține un master în Cercetare în Științele Comunicării. Este, de asemenea, profesor pentru învățământul primar și preșcolar.
Cele mai citite

Teodosie, cu barbă, dar totuși ciuntit ca mitropolit

Ilustrație: Marian Avramescu Înalt prea ridicatul cu macaraua arhiepiscop al Tomisului, Teodosie, a ieșit de la ședința Sfântului Sinod al bărboșilor, încă prezentând păr...
Ultima oră
Pe aceeași temă