15.4 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăPoliticăMarcel Ciolacu îl desființează pe Nicușor Dan: „Nu a construit nimic în...

Marcel Ciolacu îl desființează pe Nicușor Dan: „Nu a construit nimic în București. Trebuie să plece acasă”

Premierul Marcel Ciolacu l-a criticat pe Nicușor Dan, spunând că actualul primar al Capitalei nu a construit nimic în mandatul de patru ani şi că s-a luptat cu tot felul de închipuiri.

„Părerea mea este că domnul Nicuşor Dan a pierdut patru ani. Şi el, şi bucureştenii, şi România. Totuşi, capitala României e motorul ţării. S-a luptat cu tot felul de închipuiri, de constructori, de hoţi, de parcuri… Am văzut nişte procese pierdute, în timp, la fel discutabile. Omul nu a construit nimic în Bucureşti. Apa caldă e în colaps, transporturile… Plecăm de la ideea că domnul Nicuşor Dan trebuie să plece acasă. Să vină un primar care se pricepe, căruia îi place să facă administraţie. Din punctul meu de vedere, lui Nicuşor Dan nici nu îi place să facă administraţie. El are acum un orgoliu, cred”, a afirmat Ciolacu, la Antena 3.

Liderul PSD a adăugat că Gabriela Firea şi Sebastian Burduja sunt liderii filialelor PSD, respectiv PNL din Capitală şi că, în mod tradiţional, preşedinţii de organizaţii sunt şi candidaţi. Pe de altă parte, Ciolacu a menţionat că în cazul în care cei doi vor candida pentru PMB, există riscul de a „creşte şansele” unui câştig pentru Nicuşor Dan.

„Am zis hai să facem un sondaj de opinie. Asta arată şi faptul că cele două partide nu au avut ceva ascuns. Nu e o bâlbâială la decizie. Şi eu, şi domnul Nicolae Ciucă ne dorim să găsim persoana cea mai potrivită şi persoana cea mai compatibilă cu ambele electorate: şi al PSD, şi al PNL, fiindcă atunci când a fost compatibilitatea între electoratele USR şi PNL erau două electorate de dreapta. Nu era un electorat de stânga şi unul de dreapta. Deci, nu am avut nimic de ascuns. Nu a fost ceva împotriva cuiva… să nu fie doamna Firea, să nu fie Burduja, să nu fie Piedone… Primarul de la Sectorul 5 e un primar bun, se vede în Sectorul 5 ceva. Băluţă e un primar bun. Haideţi să vedem care dintre ei au compatibilitatea cea mai bună între cele două electorate şi aceea va fi decizia”, a mai spus Marcel Ciolacu.

Urmărește România Liberă pe  XFacebook și Google News!

Cătălin Mihai
Cătălin Mihai
Cătălin Mihai a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București și lucrează în presa centrală din anul 2014. În paralel cu activitatea jurnalistică, a activat ca redactor în cadrul Editurii Universității din București. A lucrat pentru România Liberă ca editor online și jurnalist sportiv între anii 2019-2021, iar din martie 2023 s-a alăturat din nou echipei.
Cele mai citite

Rusia – Ucraina, ziua 766: Doi morți într-un atac cu drone asupra regiunii Belgorod

Un atac ucrainean cu dronă a făcut doi morţi în regiunea rusă de frontieră Belgorod, în vestul ţării, a informat guvernatorul local, în această...

Naomi, cea mai cunoscută cântăreață transgender din România, a murit la vârsta de 47 de ani

Naomi, una dintre cele mai emblematice figuri transgender din România, s-a stins din viață la vârsta de 47 de ani. Ea a fost spitalizată...

Lamborghini va fabrica o ediție limitată a variantei Huracan

Lamborghini a prezentat o ediție specială a modelului italian, cu patru vopsele deosebite, stil camuflaj. Au fost produse doar 12 exemplare, toate fiind deja...
Ultima oră
Pe aceeași temă