18.3 C
București
vineri, 12 aprilie 2024
AcasăPoliticăCiolacu: Acordarea dublei cetățenii pentru românii din Spania va fi o realitate...

Ciolacu: Acordarea dublei cetățenii pentru românii din Spania va fi o realitate „ în curând”

Acordarea dubei cetățenii pentru românii care trăiesc în Spania va deveni realitate „în curând”, susține premierul Marcel Ciolacu, în urma unei întâlniri avute sâmbătă cu omologul spaniol Pedro Sanchez, potrivit ziarulprofit.ro.

Marcel Ciolacu spune că a avut sâmbătă o întâlnire cu președintele Consiliului de Miniștri din Spania, Pedro Sanchez, în care cei doi au discutat despre proiectele comune pe care le au Spania și România.

Premierul român i-a mulțumit omologului său spaniol pentru sprijinul oferit de Președinția Spaniei la Consiliul UE în vederea aderării României la spațiul Schengen pe cale aeriană și maritimă la finalul lunii martie.

„Totodată, am stabilit împreună ultimele detalii privind acordarea dublei cetățenii pentru românii care trăiesc în Spania. În curând această dorință a românilor din Spania o să devină realitate ca urmare a eforturilor făcute de cele două partide social democrate din Spania și România”, a scris pe Facebook Marcel Ciolacu.

Premierul Ciolacu cere drepturi pentru un milion de români care trăiesc în Italia. Guvernul României se oferă să repare Columna lui Traian

Premierul Marcel Ciolacu, aflat în vizită de lucru la Roma, i-a cerut premierului Giorgia Meloni ca statul italian să garanteze drepturile celor peste un milion de români care au reședința oficială în Italia, inclusiv în ceea ce privește condițiile de muncă și de ieșire la pensie.

În cea de-a doua zi a vizitei sale la Roma (14 – 15 februarie), premierul Marcel Ciolacu a fost primit în audiență de Papa Francisc, apoi s-a întâlnit cu președinta Consiliului de Miniștri al Italiei, Giorgia Meloni, participând în final la ședința comună a guvernelor României și Italiei. “Am apreciat deschiderea doamnei preşedinte Meloni privind intensificarea cooperării economice, dar şi pentru valorizarea diasporei româneşti care trăieşte în Italia, precum şi a comunităţii italiene din ţara noastră”, a anunțat premierul României.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Liderul politic al Hamas, Ismail Haniyeh, vrea un acord cu Israelul

Liderul politic al Hamas Ismail Haniyeh a negat joi că fiii săi care au fost ucişi într-un atac israelian săptămâna aceasta erau luptători ai...

Parlamentul European a adoptat reforma pieţei energiei electrice din UE

Parlamentul European a votat joi în favoarea propunerilor care vor face preţurile la energie electrică mai puţin dependente de preţurile la combustibili fosili, în...

Trump refuză să viziteze Ucraina deși a fost invitat de președintele Zelenski

Donald Trump, candidat republican la preşedinţia Statelor Unite, consideră că nu este potrivit să viziteze Ucraina în acest moment deoarece nu deţine o funcţie,...
Ultima oră
Pe aceeași temă