18.8 C
București
miercuri, 17 aprilie 2024
AcasăSportAlte sporturiMagie și grație la Cluj: Campionatele Mondiale de Gimnastică Ritmică dedicate junioarelor

Magie și grație la Cluj: Campionatele Mondiale de Gimnastică Ritmică dedicate junioarelor

Vineri vor debuta la Cluj Arena cele 3 zile de magie pe care gimnastica ritmică de clasă mondială le oferă iubitorilor acestui sport, transmite observnews.ro, referindu-ne bineînțeles la Campionatele Mondiale de Gimnastică Ritmică dedicate junioarelor.

Foto Federația Română de Gimnastică Ritmică, 6 iulie 2023, Cluj Arena

Cele mai bune sportive junioare din întreaga lume vor fi prezente la Cluj-Napoca pentru această a doua ediție a competiției mondiale. Aproape 400 de gimnaste din 59 de țări s-au înscris deja la eveniment, gata să ia drumul performanței.

România intră în competiție cu două gimnaste și un ansamblu. Echipa tricoloră va fi reprezentată la individual de Amalia Lică, revelația momentului în gimnastica ritmică românească, și de Lisa Garac, iar în cea de grup de Andra și Carina Crainic, Irene și Ada Pătrașcu, Eva Vencu, Arianna Alexandru și Andreea Năstase.

Fetele le vor avea alături pe antrenoarele Adriana Mitroi, Alexandra Piscupescu și Ștefania Prioteasa.

Foto: Federația Română de Gimnastică Ritmică, 6 iulie 2023, Cluj Arena

În 2022, România a realizat o performanța istorică obținând prima medalie de aur la proba individuală la Campionatele Europene de Juniori din Israel, prin Amalia Lică. Mai mult, echipa României s-a întors de la Tel Aviv cu medalia de argint pe echipe și medalia de bronz cucerită de Christina Drăgan.

Ediția inaugurală a Campionatelor Mondiale de Gimnastică Ritmică dedicate junioarelor a avut loc în anul 2019, la Moscova, în perioada 19 iulie – 21 iulie.

Ca urmare a succesului evenimentului – măsurat prin numărul de națiuni participante – Comitetul Executiv al Federației Internaționale de Gimnastică a anunțat înscrierea Mondialului de junioare în calendarul sportiv oficial, o dată la doi ani, în anii impari.

Foto Federația Română de Gimnastică Ritmică, 6 iulie 2023, Cluj Arena

Următorul Mondial urmă să aibă loc în 2021, însă pandemia de covid-19 a amânat-o pentru 2023.
Cea de-a două ediție a Campionatelor Mondiale de Junioare va fi o rampă de lansare pentru tinerele talente din întreaga lume.

La Cluj-Napoca, cu sprijinul Primăriei orașului și Consiliului Județean Cluj, România se menține în elită gimnasticii ritmice mondiale, loc câștigat prin organizarea Cupelor Mondiale Challenge din anii trecuți.

Așa cum sugerează motto-ul evenimentului “Începutul magiei”, această competiție este doar începutul unei cariere strălucitoare pentru multe gimnaste tinere: o adevărată treaptă spre Olimpul gimnasticii ritmice.

„ Sunt nespus de mândră și de încântată să primim în România cele mai valoroase gimnaste junioare ale lumii, în fapt, viitorul gimnasticii ritmice mondiale.

Este un efort organizatoric enorm ce se desfășoară la Cluj-Napoca, în aceste zile. Aici este se ține cea de a doua ediție a Campionatului Mondial de Junioare, la care iau parte delegații din 60 de țări, un număr impresionant de gimnaste – 360, însoțite de peste 400 de antrenori, coregrafi, arbitri, personal medical, oficiali ai Federațiilor Naționale și ai Federației Internaționale de Gimnastică, iar faptul că forul nostru reușește să organizeze primul Campionat Mondial de gimnastică găzduit vreodată în România, ne onorează dar ne și responsabilizează.

Comitetul Local de Organizare, întreagă mea echipa este în dispozitiv – facem tot ce ne stă în putință să asigurăm, pe de o parte, participanților, condițiile perfecte în care să evolueze, iar pe de altă parte să oferim publicului un spectacol sportiv de neuitat.

„The Beginning of Magic”, mottoul acestui Campionat Mondial nu este întâmplător, evenimentul va fi presărat cu multe momente fermecătoare, atât la propriu cât și la figurat. Va fi alături de noi magicianul Andrei Babici, care îi va încânta pe cei mici și, de ce nu, pe cei mari, atât în pauze cât și în standurile special amenajate la BT Arena. Imnul Național va fi intonat de tenorul Bogdan Mihai, moment solemn de mare trăire în cadrul evenimentului ce se apropie”, a transmis pentru RL, Irina Deleanu, președintele Federaţiei Române de Gimnastică Ritmică (FRGR).

Foto Federația Română de Gimnastică Ritmică, 6 iulie 2023, Cluj Arena

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

PSG și Borussia Dortmund s-au calificat în semifinalele Ligii Campionilor

Paris Saint-Germain s-a calificat în semifinalele Ligii Campionilor la fotbal, după ce a învins-o pe FC Barcelona cu scorul de 4-1 (1-1), marţi seara,...

20 de țări vor cumpăra 500000 de obuze pentru Ucraina din afara Europei

Premierul ceh Petr Fiala a declarat marţi că 20 de ţări s-au angajat să cumpere o jumătate de milion de obuze pentru Ucraina din...

Dacă luptătorii împotriva cancerului sunt antrenați, de ce luptătorii împotriva propagandei sunt uciși?

Dacă limfocitele T-Helper pot fi antrenate în laborator pentru a lupta împotriva cancerului, de ce nu ar exista un factor imun și contra propagandei,...
Ultima oră
Pe aceeași temă