2.2 C
București
sâmbătă, 4 decembrie 2021
AcasăSportTrofeul ”Irina Deleanu” la gimnastică ritmică are loc la Izvorani

Trofeul ”Irina Deleanu” la gimnastică ritmică are loc la Izvorani

La concurs, la toate categoriile de vârstă, s-au înscris 100 de sportive, dintre care 23 sunt de peste hotare, din țări cum ar fi Israel, Portugalia, Moldova, Egipt, Austria și așa mai departe.

Competiția care poartă numele fostei sportive, actual președinte al Federației Române de Gimnastică Ritmică, beneficiază de suportul Ministerului Tineretului și Sportului, al Comitetului Olimpic și Sportiv Român, al Televiziunii Române și al mai multor sponsori privați.

Întrecerile de la Izvorani vor avea loc în perioada 28-31 martie.

 

Prețuri mari pentru participare

Fiecare sportivă care va participa la Trofeul ”Irina Deleanu” trebuie să plătească o taxă de 30 de euro, indiferent de țara din care provine. Această taxă a fost considerată mare de reprezentanții cluburilor afiliate la Federația Română de Gimnastică, structurile de drept public neavând încă o formulă bugetară cristalizată pentru anul 2019.

Astfel, se ajunge, în mai multe cazuri, la compromisul ca familiile sportivelor să suporte aceste cheltuieli care condiționează intrarea pe covor a gimnastelor. În plus, cazarea și masa rezervate prin intermediul organizatorilor, la Complexul Olimpic din Izvorani, costă, pentru perioada competiției, 50 de euro pentru fiecare sportivă. În mod normal, tarifele practicate de unitatea olimpică se ridică undeva în jurul sumei de 110 lei pe zi, casă și masă. Prețul stabilit pentru aceste servicii, nediferențiat între sportivele din România și cele din străinătate, a stârnit alte discuții în comunitatea de specialitate.

Astfel de cheltuieli au fost introduse de organizatorii Trofeului ”Irina Deleanu” de anul trecut, când, ce-i drept, spectacolul la Sala Polivalentă ”Ioan Kunst-Ghermănescu” a fost unul de succes, cu sportive din țări cu tradiție în gimnastica ritmică, precum Rusia, Belarus sau Bulgaria.

 

Cine este Irina Deleanu

Președintele Federației Române de Gimnastică Ritmică, Irina Deleanu, a fost o sportivă de top la această disciplină. Ea a cucerit, pentru România, medalia de bronz la Campionatele Mondiale din 1992, la coardă. De asemenea, la Campionatele Europene din 1990 și-a îmbogățit palmaresul cu un bronz la minge. În 2012, pentru declarații făcute într-un interviu de televiziune, Irina Deleanu a fost suspendată de către forul internațional de specialitate.

Cel puțin prin denumire, Irina Deleanu patronează spiritual trofeul care va avea loc în acest week-end.  

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă