4.8 C
Bucharest
Saturday, 25 November 2023
HomeȘtirile zileiLovitură pentru samsari! Comisarii ANPC au oprit de la comercializare sute de...

Lovitură pentru samsari! Comisarii ANPC au oprit de la comercializare sute de autoturisme second hand

Peste 600 de autoturisme second hand au fost oprite temporar de la comercializare în urma unor controale efectuate de Comisariatul Regional pentru Protecţia Consumatorilor – Regiunea Sud-Muntenia în perioada 26 septembrie – 20 octombrie.

Conform unui comunicat postat, joi, pe pagina de Facebook a instituţiei, controlul tematic a fost dispus de către comisarul şef al Comisariatului Regional pentru Protecţia Consumatorilor Sud-Muntenia Ploieşti, Ion Iordăchescu, fiind verificaţi 41 de operatori economici din domeniul care comercializează autovehicule rulate.

„Au fost verificaţi 41 de operatori economici, aplicându-se 49 de sancţiuni (27 avertismente şi 22 amenzi în valoare de 123.000 lei). Pentru deficienţele constatate s-a dispus măsura de oprire temporară de la comercializare, până la remedierea deficienţelor, pentru un număr de 618 autovehicule”, arată sursa citată.

Principalele deficienţe constatate au fost legate de faptul că autovehiculele rulate aflate la comercializare nu aveau afişate sau erau incomplete informaţiile esenţiale de care trebuie să beneficieze consumatorii (marcă, tip de combustibil, capacitate cilindrică, an de fabricaţie, anul primei înmatriculări, informaţii privind verificarea kilometrajului, existenţa eventualelor daune, numărul de proprietari anterior, termen de garanţie etc), de faptul că nu se acorda garanţia minimă legală de un an de zile pentru autoturismele rulate, dar şi de faptul că nu existau contracte cu unităţi service autorizate pentru asigurarea garanţiei.

De asemenea, au existat neconcordanţe între informaţiile prezentate şi cele din documentele autovehiculului. 

Urmărește România Liberă pe  XFacebook și Google News!

Cătălin Mihai
Cătălin Mihai
Cătălin Mihai a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București și lucrează în presa centrală din anul 2014. În paralel cu activitatea jurnalistică, a activat ca redactor în cadrul Editurii Universității din București. A lucrat pentru România Liberă ca editor online și jurnalist sportiv între anii 2019-2021, iar din martie 2023 s-a alăturat din nou echipei.
Cele mai citite

Atenționare de călătorie pentru Bulgaria

Ministerul Afacerilor Externe a emis o avertizare referitoare la condițiile meteorologice în Bulgaria. În perioada 25 - 26 noiembrie, teritoriul bulgar va fi afectat...
00:00:31

VIDEO. Elicopterele transportă la spital copiii israelieni eliberați

O mulțime de israelieni au întâmpinat copiii și femeile care au fost ținuți ostatici de militanții islamiști Hamas în Gaza timp de 49 de...

Năstrușnica depravare a firii

Ne-am predat cu toată ființa zeului digital. Decartăm lunar din portofelul virtual sume consistente canalelor de streaming și aplicațiilor. Suntem abonați la fel de...
Ultima oră
Pe aceeași temă