26.1 C
București
joi, 18 iulie 2024
AcasăInternaționalLa Chișinău și în alte capitale se desfășoară Adunarea Națională Moldova Europeană....

La Chișinău și în alte capitale se desfășoară Adunarea Națională Moldova Europeană. Roberta Metsola este la Chișinău

Adunarea Națională Moldova Europeană, inițiată de președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, se desfășoară în ziua de duminică, 21 mai 2023.

Principalele evenimente, cu cel mai mare număr de participanți, sunt programate la Chișinău. Aici a ajuns și Roberta Metsola, președinta Parlamentului European. Duminică dimineață, președinta Parlamentului European a fost întâmpinată la Chișinău de președintele Parlamentului, Igor Grosu, și de premierul Dorin Recean.

Alte evenimente sunt programate în alte 33 de orașe din Europa.

La Chișinău, participanții se află în Piața Marii Adunări Naționale, iar evenimentul începe la ora locală 11. Ora Republicii Moldova este aceeași cu ora României. În Piața Marii Adunări Naționale se vor afla, alături, Maia Sandu și Roberta Metsola.

Principalul scop al acestui eveniment pare a fi grăbirea integrării Republicii Moldova în UE.

„Am lansat inițiativa de a convoca la Chișinău o adunare a cetățenilor la care să spunem lumii că noi suntem europeni și că aceasta e calea aleasă de noi. Adunarea națională Moldova Europeană va fi organizată la 21 mai, în Piața Marii Adunări Naționale. Să dăm răspuns celor care întreabă ce vor moldovenii. Un răspuns răspicat și clar. Să se audă vocea noastră, a celor mulți, vocea poporului nostru”, anunța președinta Republicii Moldova, Maia Sandu.

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă