16.8 C
Bucharest
Sunday, 1 October 2023
HomePoliticăKelemen Hunor dezminte că situația ministrului de Interne, Lucian Bode, are legătură...

Kelemen Hunor dezminte că situația ministrului de Interne, Lucian Bode, are legătură cu aderarea la spațiul Schengen

Vicepremierul Kelemen Hunor, preşedinte al UDMR, a declarat, miercuri, că situația ministrului de Interne, Lucian Bode, referitoare la teza sa de doctorat nu are legătură cu procesul de aderare a ţării noastre la spaţiul Schengen.

“Nu vreau să comentez această chestiune, suntem colegi, dar există şi un proces pe rol, nu voi comenta. Eu pur şi simplu nu înţeleg aceasta goană după titlul de doctor, parcă ar fi un titlu nobiliar. Nu înţeleg, nu vreau să comentez, va rezolva domnul Bode probabil cum ştie el mai bine”, a declarat Kelemen Hunor la TVR Info.

Întrebat cum ar putea să încurce situaţia lui Bode aderarea la Schengen, liderul UDMR a spus: “N-are nicio treabă chestia asta cu spaţiul Schengen, nu domnul Bode intră în spaţiul Schengen, acum haideţi să nu încurcăm foarte tare borcanele în cămară. Dacă ar fi vorba să intre pe persoană fizică domnul Bode, atunci poate că ar fi o problemă, dar nu domnul Bode, pe persoană fizică, intră în spaţiul Schengen”, potrivit agerpres.ro.

Hunor spune că situația lui Lucian Bode nu are legătură cu aderarea la spațiul Schengen, teza sa de doctorat fiind subiectul unei analize

Potrivit vicepremierului, “lucrurile nu sunt legate”.

“Haideţi să nu personalizăm lucrurile. Când e vorba de statul român, atunci lucrurile stau într-un fel, când e vorba de o persoană, indiferent cine e acea persoană, e responsabilitatea persoanei respective, ceea ce a făcut sau ceea ce va face. Dar nu încurcă lucrurile, că nu domnul Bode caută pe persoană fizică să intre în spaţiul Schengen”, a transmis liderul UDMR.

Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, a declarat, miercuri, că sintagma “profund viciată” privind teza sa de doctorat este o apreciere subiectivă a Comisiei de Etică a Universităţii Babeş-Bolyai, o “judecată de valoare goală de semnificaţie academică, cât timp normele au fost respectate” şi că va merge înainte în instanţă deoarece cazul său a “depăşit limitele legii, dar şi ale raţiunii”.

Comisia de etică a Universităţii Babeş-Bolyai (UBB) din Cluj-Napoca a stabilit cu privire la teza de doctorat a ministrului Afacerilor Interne, Lucian Bode, secretar general al PNL, că suspiciunile de plagiat se confirmă în marea lor majoritate, se arată într-un comunicat transmis, miercuri, de instituţia de învăţământ.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

De ce să nu ajut un destin care are nevoie?

Dorian Popa, unul dintre cei mai iubiți artiști din România, are planuri mari de viitor. Artistul își dorește să adopte un copil. Până...

Un tânăr a murit la Suceava după un accident grav de motocicletă

 Potrivit acestora, motocicleta a ieşit în afara părţii carosabile, iar ambele victime au fost găsite în stare de inconştienţă. ...

Salariu minim brut crește la 3.300 de lei de la 1 octombrie

De majorarea salariului de bază minim la 3.300 de lei vor beneficia 1.867.588 de salariaţi."Începând cu data de 1 octombrie 2023, salariul de...
Ultima oră
Pe aceeași temă
Modifică setările cookies