19.5 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăInternaționalJane Fonda despre protecția mediului din oceane: „Facem „caca” în canisa noastră”

Jane Fonda despre protecția mediului din oceane: „Facem „caca” în canisa noastră”

Jane Fonda a spus că protecția mediului din oceane este o preocupare serioasă și că noi oamenii nu trebuie să „ facem „caca” în canisa noastră. ”

Actorul și activistul Jane Fonda a făcut un apel către țările reunite la ONU la New York săptămâna aceasta să „negoceze cu dragoste”, în timp ce încearcă să elaboreze un nou tratat obligatoriu de protecție a oceanelor.

 „ Nici câinii nu fac „caca” în canisa lor pentru că știu că acea canisă le oferă securitate și o casă pentru ei. Facem caca în canisa noastră”, a spus Fonda. „Nu ne comportăm corect și motivul pentru care este important tratatul este că ne va forța să ne comportăm corect”.

Grupurile verzi cred că un tratat obligatoriu de protecție a oceanelor va decide dacă eforturile de a proteja biodiversitatea globală pot avea succes.

Discuțiile au fost suspendate în august cu țările care nu au putut ajunge la un acord privind finanțarea. Împărțirea veniturilor din „resurse genetice marine” și crearea de reguli de evaluare a impactului asupra mediului oceanului pentru dezvoltare au fost, de asemenea, puncte de blocare.

Experții familiarizați cu negocierile au spus că părțile majore s-au apropiat acum asupra unor chestiuni cheie, pe măsură ce încep noi discuții, deși încă se caută compromisuri.

De ce explorează NASA cele mai adânci oceane de pe Pământ ?

Oceanele acoperă mai mult de 70% din suprafața Pământului, dar peste 80% dintre ele rămân neexplorate. De fapt, se pretinde adesea că știm mai multe despre suprafața lui Marte și a Lunii decât despre fundul oceanului de pe propria noastră planetă, scrie BBC.

NASA vrea să schimbe aceste procente. Agenția spațială americană explorează adâncurile oceanului pentru a căuta indicii despre cum ar putea arăta oceanele de pe alte planete și pentru a depăși limitele științei și tehnologiei într-unul dintre cele mai extreme medii de pe planeta noastră. Este o misiune plină de mirare, pericol și un risc imens.

Speranța este că descoperirile subacvatice pe care le fac, vor ajuta la dezvăluirea unor mistere din spațiul cosmic, testând, de asemenea, unele dintre echipamentele necesare misiunilor din Galaxia noastră.

Oceanele ar putea chiar oferi indicii despre unde ar trebui să caute oamenii de știință pentru viață extraterestră.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

BEC: Tragerea la sorţi pentru stabilirea numărului de ordine de pe buletinele de vot va fi luni, 29 aprilie

Preşedintele Biroului Electoral Central (BEC) va efectua, luni, 29 aprilie, tragerea la sorţi pentru stabilirea numărului de ordine de pe buletinele de vot al...

Floriile 2024, duminica dinainte de Paște. De ce se sfințesc ramurile de salcie

Floriile, duminica dinaintea Paștelui, reprezintă un moment de profundă semnificație în calendarul creștin. În această zi, creștinii marchează Intrarea Mântuitorului în Ierusalim, un eveniment...

O mașină a luat foc pe A1 București-Pitești

Un autoturism a luat foc sâmbătă la km 34 al A1 Bucureşti-Piteşti, pe sensul de mers spre capitală, informează ISU Giurgiu, potrivit agerpres.ro. "Conducătorul auto...
Ultima oră
Pe aceeași temă