2.3 C
București
duminică, 5 decembrie 2021
AcasăȘtirile zileiInvestigații România LiberăRomânia a redeschis marţi emisiunea de obligaţiuni în dolari pe piaţa din...

România a redeschis marţi emisiunea de obligaţiuni în dolari pe piaţa din SUA

România a redeschis marţi emisiunea de obligaţiuni în dolari pe zece ani pe piaţa din SUA, cu un cupon de 6,75%, anunţând un randament indicativ de 6,5%, relatează Mediafax.

Potrivit unui ordin al ministrului Finanţelor Publice, valoarea indicativă este între 500 milioane dolari şi un miliard de dolari.

România a emis la finalul lunii ianuarie pe piaţa din SUA obligaţiuni pe 10 ani în valoare de 1,5 miliarde dolari, la un randament de 6,875%.

Titlurile au fost vândute cu un cupon de 6,75%, iar cu discountul acordat randamentul total ajunge la 6,875%.

Cererea pentru obligaţiuni a totalizat aproape 7 miliarde de dolari, fiind cea mai mare sumă subscrisă pe piaţa de dolari pentru o ţară din Europa Centrala şi de Est.

După o absenţă de 16 ani de pe piaţa americană, România a avut nevoie de două road-show-uri pentru a convinge investitorii în dolari că a adoptat măsurile de ajustare pe care restul ţărilor abia acum le discută, ceea ce s-a tradus într-un interes foarte mare pentru titlurile româneşti.

Aranjorii principali ai emisiunii sunt Citi, Deutsche Bank şi HSBC.

Potrivit strategiei MFP, în 2012 vor fi atrase împrumuturi de pe pieţele externe de aproximativ 2,5 miliarde de euro.

Guvernul a aprobat la mijlocul anului 2010 programul de emisiuni MTN pe piaţa internaţională pe o perioadă de trei ani, cu un plafon maxim de 7 miliarde de euro. În prima emisiune a programului, Finanţele au atras la începutul lunii iunie a anului trecut 1,5 miliarde euro din vânzarea de obligaţiuni pe cinci ani la un randament de 5,29%.

Cele mai citite

Subvențiile pentru fermieri vor fi blocate dacă nu lucrează pământul

Subvențiile pentru fermieri vor fi blocate dacă aceștia nu lucrează pământul, a anunțat, duminică, ministrul Agriculturii. Adrian Chesnoiu, noul ministru, a declarat la postul de...

Incendiu puternic în Popești Leordeni. Arde un depozit pe șoseaua de centură

Un incendiu puternic în Popești Leordeni s-a declanșat în dimineața zilei de duminică, 5 decembrie 2021. Incendiul s-a declanșat înainte de ora 7 dimineața...

Guvernul analizează criza sanitară produsă de Omicron

Guvernul analizează criza sanitară produsă de tulpina Omicron, cea mai nouă formă a virusului Covid. Discuția se poartă într-o ședință de urgență a Executivului,...
Ultima oră
Pe aceeași temă