31 C
București
sâmbătă, 25 iunie 2022
AcasăȘtirile zileiInternaționalInundațiile catastrofale au afectat puternic India, mai multe case fiind scufundate în...

Inundațiile catastrofale au afectat puternic India, mai multe case fiind scufundate în nord-estul țării

Inundațiile catastrofale au afectat India, aducând pagube însemnate asupra mai multor case dintr-o regiune din nord-estul țării, ce au fost scufundate.

Peste 500000 de oameni și-au părăsit casele din statul Assam, din nord-estul Indiei, pentru a scăpa de inundațiile puternice declanșate de ploile pre-musonice care au înecat deja șapte persoane, au declarat autoritățile, avertizând că situația s-ar putea agrava.

Unul dintre cele mai mari râuri din lume, Brahmaputra, care curge prin India, dar și în Bangladeshul vecin din Tibet, și-a revărsat apele sale peste malurile obișnuite în statul Assam, în ultimele trei zile, inundând peste 1.500 de sate.

Inundațiile din India au lăsat în urmă mai multe case scufundate, iar întregul loc arată ca un ocean

„Întregul loc arată ca un ocean”, a spus Sadanabda Bordoloi, care locuiește în Nagaon, situat în statul Assam. El a adăugat că a plouat fără oprire de zile întregi.

Ploile torenţiale au afectat cea mai mare parte a acestui stat devastat, iar ploile au continuat și miercuri (18 mai), cu prognoze tot în acest sens și pentru următoarele două zile.

Orașele din alte părți ale Indiei, în special capitala, New Delhi, se grăbesc într-un val de căldură.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite
00:02:06

VIDEO: Congresul american adoptă un proiect de lege bipartizan privind siguranța armelor

Camera Reprezentanților din SUA a adoptat vineri, pentru prima dată în ultimele trei decenii, o legislație importantă privind siguranța armelor de foc. A fost...

UPDATE: Bărbatul acuzat de terorism după atacul mortal de la Oslo, a fost arestat

Un bărbat în vârstă de 42 de ani a fost arestat și acuzat de crimă, tentativă de crimă și acte teroriste, după un schimb...

Bali lansează o viză de nomad digital care îți permite să rămâi acolo timp de 5 ani

Indonezia speră să atragă mai mulți angajați care pot să lucreze remote (n.r. de la distanță) în țară cu o nouă viză pentru nomazi digitali. Viza...
Ultima oră
Pe aceeași temă