30.8 C
București
joi, 30 iunie 2022
AcasăȘtirile zileiInternaționalCriza apei, o problemă ce se adaugă la lupta împotriva caniculei din...

Criza apei, o problemă ce se adaugă la lupta împotriva caniculei din India

Criza acută a apei, în anumite părți din India, i-a făcut pe oameni s-o caute marți (17 mai), în timpul caniculei istovitoare ce a lovit țara.

Locuitorii din zona Vasant Vihar din capitala Indiei New Delhi au recurs la sigilarea recipientelor de apă cu lanțuri și lacăte. Cisternele cu apă au aprovizionat comunitățile, dar rezidenții au spus că nu sunt suficiente pentru a da și în jurul lor, conform Reuters.

Criza este la fel de gravă în orașul central al regiunii Bhopal, Madhya Pradesh. Un rezident, Vikas, a spus că sursele de apă au fost tăiate de aproape o săptămână, dar calitatea apei disponibile este „inutilizabilă”.

Criza apei din India a dus la cozi la pompele de apă, făcându-i pe oameni să depindă de aceste surse

Locuitorii au fost văzuți aliniindu-se la o pompă de mână pentru a lua apă, Vikas arătând că, dacă pompa s-ar defecta, zona ar fi într-o „adevărată mizerie”.

Crizele de apă nu sunt un fenomen nou în India. Multe părți ale Indiei se confruntă adesea cu deficitul de apă, în special în lunile mai și iunie – cele mai fierbinți luni ale țării.
Părți din nordul, sudul și vestul Indiei au înregistrat deja temperaturi de peste 40 de grade Celsius.

Și alte țări din Asia de Sud au fost afectate de caniculă

Muncitorii din Dhaka s-au luptat cu temperaturile caniculare, în timp ce Bangladesh s-a alăturat altor țări din Asia de Sud din regiune care au fost afectate de căldură extremă în această săptămână.

Valul de căldură a cuprins zone întinse din India și Pakistan în această săptămână, după ce India a înregistrat cel mai călduros martie din istorie, în timp ce agenția meteorologică din Bangladesh a înregistrat temperaturi care au depășit 40 de grade Celsius în regiunile nordice și sud-vestice timp de mai multe zile.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

17 note schimbate radical la Evaluarea Națională

Procentul mediilor de peste 5 de la Evaluarea Națională (EN) a crescut mai puțin după contestații, în acest an, dar tot au existat 17...

Lipsesc măsurile de dezvoltare a economiei. Cu noul Cod Fiscal banii sunt plimbați dintr-o parte în alta

Noul cod fiscal anunțat de Coaliția de guvernare arată clar dorința guvernanților de a aduce mai mulți bai la buget, însă din păcate, nu...

Premierul Israelului se retrage din politică

După eşecul guvernului său format din opt partide, premierul israelian Naftali Bennett şi-a anunţat retragerea din politică şi nu va mai candida la următoarele...
Ultima oră
Pe aceeași temă