18.5 C
București
duminică, 19 septembrie 2021

Rusia ia apărarea Chinei și spune că e inacceptabil să i se ceară daune pentru coronavirus

Cereri de daune, solicitate Chinei, sunt „total inacceptabile”, a declarat ministrul de Externe al Rusiei, Serghei Lavrov, într-o teleconferinţă susținută în fața jurnaliștilor.

„Mi se ridică părul în cap când aud aşa ceva”, a spus ministrul Lavrov.

Șeful diplomației ruse a susținut că pandemia de coronavirus „este o calamitate care ne afectează pe toţi şi nu putem să o combatem decât împreună”.

Declarațiile lui Lavrov vin ca reacție la cele ale președintelui SUA, Donald Trump, care a denumit noul coronavirus „virus chinez”.

Trump a mai criticat și Organizația Mondială a Sănătății, ameninând că va retrage finanțarea pentru OMS, întrucât această organizație „a știut sau trebuia să știe” despre primele momente ale epidemiei de coronavirus din China dar, cu toate acestea, nu a anunțat restul statelor lumii. În opinia liderului de la Casa Albă, OMS este o organizație mult prea apropiată de China.

În replică, ministrul de Externe al Rusiei, Serghei Lavrov, a susținut că răspunsul OMS în fața epidemiei de coronavirus a fost „eficient”.

Mihai Diac
Experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online, dintre care, din anul 2015, la ziarul "România liberă".
Ultima oră
Pe aceeași temă