24.6 C
București
duminică, 19 septembrie 2021

Gripa aviară face ravagii în Franța: 200.000 de rațe au fost sacrificate

Aproximativ 100.000 de raţe au fost sacrificate în interiorul focarelor de gripă aviară identificate, în timp ce 104.000 au fost sacrificate preventiv în zonele din jurul focarelor, a declarat şeful serviciului veterinar, Loic Evain. „Au mai rămas aproape 400.000 de exemplare care vor fi sacrificate preventiv”, a adăugat Loic Evain.

Potrivit ultimului bilanţ publicat duminică de Ministerul Agriculturii, Franţa avea 61 de focare de gripă aviară, iar 48 dintre acestea au fost identificate în departamentul Landes (sud-vest-ul Franţei), o regiune care are un număr mare de ferme de gâşte şi raţe care sunt crescute pentru a produce foie gras.

Autorităţile franceze au decis să sacrifice, preventiv, toate păsările care sunt crescute pe o rază de un kilometru în jurul unui focar de gripă aviară identificat.

În schimb, sindicatele fermierilor Confédération paysanne şi Modef au denunţat sacrificarea preventivă a animalelor sănătoase, apreciind că este vorba de o măsură „ineficientă din punct de vedere sanitar şi inacceptabilă din punct de vedere moral”.

 

Ultima oră
Pe aceeași temă