-0.9 C
Bucharest
Monday, 27 November 2023
HomePoliticăInspectorul şef adjunct al Inspectoratului Teritorial de Muncă Bihor, reţinută sub acuzaţia...

Inspectorul şef adjunct al Inspectoratului Teritorial de Muncă Bihor, reţinută sub acuzaţia de luare de mită

Inspectorul șef adjunct al Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Bihor, Nadia Racz, a fost reținută vineri sub acuzația de luare de mită. Se pare că aceasta ar fi primit sume de bani cuprinse între 2.000 și 4.000 de lei de la diverse firme care erau depistate cu angajați care lucrau “la negru”, pentru a nu le aplica amenzi. În același dosar, au fost reținute și trei subordonate ale acesteia, potrivit unui comunicat de presă al DNA.

Procurorii au dispus efectuarea urmăririi penale şi reţinerea ei pentru 24 de ore, pentru comiterea infracţiunii de luare de mită, transmite Agerpres.

Pe lângă reținerea Inspectorului șef adjunct al Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Bihor, Nadia Racz, procurorii anticorupție au mai luat măsuri împotriva a trei inspectori de muncă din cadrul aceleiași instituții. Daniela Viorica Hriscu, Natalia Floruţa, și Aurica Buhaș au fost puse sub control judiciar pentru 60 de zile, începând cu datele de 18 și 20 octombrie, sub acuzația de luare de mită. Aceste măsuri au fost luate în cadrul aceleiași anchete privind activitățile de corupție la ITM Bihor.

Potrivit comunicatului DNA, în perioada 14 februarie 2022 – 17 octombrie 2023, în contextul efectuării unor controale, suspecta Racz Nadia Florentina şi celelalte trei inculpate, acţionând în echipe diferite, ar fi pretins şi primit, în repetate rânduri, de la mai mulţi oameni de afaceri diferite sume de bani, cuprinse între 2.000 lei şi 4.000 lei.

Sumele de bani respective ar fi fost pretinse şi primite de funcţionare pentru a nu le aplica oamenilor de afaceri sancţiuni contravenţionale, prevăzute de Codul muncii, pentru diverse nereguli constatate, printre care şi pentru “munca la negru” (“primirea la muncă a unuia sau a mai multor salariaţi în perioada în care acesta/aceştia are/au contractul individual de muncă suspendat”).

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!o

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Suveraniștii vor să lanseze lebăda albă în viitoarea baltă electorală

Blocul Suveranist Român a primit botezul în weekend. Șapte partide și-au unit destinul. Prin anunțul făcut de Eugen Orlando Teodorovici, la conferința de lansare...
Ultima oră
Pe aceeași temă