11.5 C
București
duminică, 28 aprilie 2024
AcasăȘtirile zileiImaginile arată un pod prăbușit lângă Herson

Imaginile arată un pod prăbușit lângă Herson

Imaginile luate dintr-o dronă arată un pod prăbușit chiar lângă orașul Herson, de unde s-au retras recent trupele ruse.

Videoclipul filmat dintr-o dronă sâmbătă (12 noiembrie) a arătat podul strategic Antonivskyi, care lega orașul Herson al Ucrainei de teritoriul controlat de Rusia, distrus, cu mai multe secțiuni lipsă.

Serhiy Khlan, deputat al Consiliului Regional Herson, a declarat că trupele ruse au aruncat în aer structura după retragere, dar și că au aruncat în aer și o centrală electrică, potrivit Reuters.

Un pod prăbușit chiar lângă Herson arată distrugerile lăsate în urmă de armata rusă în retragere după contraofensiva ucraineană din sud

Reuters a putut confirma locația videoclipului de pe pod care se potrivea cu imaginile din satelit ale zonei.

Filmarea a fost realizată de pe malul de vest al râului Nipru, controlat de partea ucraineană.

Radiodifuziunea publică din Ucraina a citat locuitorii de acolo, vineri (11 noiembrie), spunând că podul s-a prăbușit.

Retragerea armatei ruse din Herson – cinci ipoteze

Planeta internetului a explodat de bucurie. Imagini cu steaguri galbene-albastre, emoticoane, bunici îmbrățișând nepoții soldați reîntorși acasă au aprins discuțiile pe rețelele de socializare. Unii exultă: Putin e terminat. În marea iraționalilor, e greu să găsești argumente logice.

Armata rusă s-a retras din Herson, ținut aflat pe malul vestic al Niprului. Asta e știrea prime-time-urilor din weekend. Propaganda vede deja zorii victoriei Ucrainei.

Eliberarea Hersonului din ghearele inamicului nu s-a făcut prin luptă, ci prin retragerea acestuia.

De ce au părăsit rușii comunitatea deja cucerită, un oraș de 160.000 de locuitori, cu 20 % populație rusească?

Fortăreața Mareșalului Potemkin a fost abandonată de Generalul Armaghedon
Din istorie, se știe că pe teritoriul de azi al localității, aflată pe malul drept al Niprului, Mareșalul Potemkin a ridicat mai întâi o fortăreață, în timpul Războiului Crimeei (1853-1856), iar apoi a urmat industrializarea sa.

Decizia noului comandant al armatei ruse, Serghei Surovkin, poreclit “Generalul Armaghedon”, poate fi interpretată în diferite moduri. Nesocotim, din tihnă cerebrală, exaltarea idioților utili regimentului, cei care au doar certitudini și deloc îndoieli.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Așteptarea de 9 ani a luat sfârșit. FCSB e noua campioană a României la fotbal

Un singur punct mai avea nevoie FCSB, în meciul de sâmbătă seara cu Farul Constanța, pentru a se încorona noua campioană a Superligii. În...

Așteptarea de 9 ani a luat sfârșit. FCSB e noua campioană a României la fotbal

Un singur punct mai avea nevoie FCSB, în meciul de sâmbătă seara cu Farul Constanța, pentru a se încorona noua campioană a Superligii. În...
Ultima oră
Pe aceeași temă