21 C
București
duminică, 28 aprilie 2024
AcasăSportHalep, debut cu dreptul la Australian Open

Halep, debut cu dreptul la Australian Open

Simona Halep s-a calificat în runda a doua a turneului Australian Open, primul Mare Şlem al anului, după ce a învins-o pe poloneza Magdalena Frech cu 6-4, 6-3, astăzi, la Melbourne.

Halep (30 ani, 15 WTA) a obţinut victoria după o oră şi 29 de minute în faţa unei adversare care a jucat cu tenacitate.

Halep, finalistă în 2018 la Australian Open şi sfertfinalistă la ediţia de anul trecut, a debutat cu break, dar poloneza a câştigat următoarele două ghemuri. Simona a preluat controlul şi s-a desprins la 5-2, câştigând cu 6-4, după ce Frech (24 ani, 102 WTA) a avut o tresărire de orgoliu.

Halep, cap de serie numărul 14, a început cu break şi actul secund, dar Frech a câştigat trei ghemuri la rând (1-3). Fostul lider mondial s-a mobilizat apoi şi a luat cinci ghemuri la rând, câştigând cu 6-3.

Viitoarea adversară a Simonei Halep la Australian Open

Halep a încheiat cu 4 aşi şi o dublă greşeală, Frech făcând 3 duble greşeli. Fără a avea cifre impresionante la serviciu, Simona a fost totuşi net superioară adversarei sale. Halep a avut de două ori mai multe mingi direct câştigătoare, 25-12, făcând şi mai multe erori neforţate, 27-22.

Simona Halep a câştigat şi primul său meci direct cu Frech , cu 6-2, 6-0, în sferturi la Praga, în 2020, în drumul său spre titlu.

Halep şi-a asigurat un cec de 154.000 de dolari australieni şi 70 de puncte WTA, iar în turul secund o va înfrunta pe câştigătoarea dintre Katie Volynets (SUA) şi Beatriz Haddad Maia (Brazilia).

Cinci românce au trecut de primul tur la Melbourne, Simona Halep, Sorana Cîrstea, Irina Begu, Gabriela Ruse şi Jaqueline Cristian, doar Irina Bara pierzând în prima rundă.

Australian Open a fost marcat, în acest an, de scandalul cu sârbul Novak Djokovic.

Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mihail Mușoiu lucrează în presa centrală din anul 2008. Din anul 2018 lucrează la “România liberă”. A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București. Deține un master în Cercetare în Științele Comunicării. Este, de asemenea, profesor pentru învățământul primar și preșcolar.
Cele mai citite

Fosta închisoare de la Râmnicu Sărat devine Memorial dedicat victimelor comunismului. Proiectul fusese lansat acum 11 ani

În incinta fostei închisori de la Râmnicu Sărat vor fi construite, până în anul 2026, Memorialul „Închisoarea Tăcerii” și Centrul Educațional privind Comunismul în...

Mamele cu copii ar putea ieși mai devreme la pensie

Mai mulţi parlamentari de la PNL au depus la Senat un proiect de lege pentru modificarea art.51 alin.(1) din Legea nr.360/2023 privind sistemul public...

Aproape 1,8 milioane de români îşi sărbătoresc onomastica de Florii. Cele mai întâlnite prenume

Aproape 1,8 milioane de români îşi sărbătoresc onomastica duminică, de sărbătoarea Floriilor. Potrivit Direcţiei pentru Evidenţa Persoanelor şi Administrarea Bazelor de Date din cadrul...
Ultima oră
Pe aceeași temă