1.1 C
Bucharest
Monday, 11 December 2023
HomeInternaționalHackerii chinezi au reușit să fure zeci de mii de mesaje e-mail...

Hackerii chinezi au reușit să fure zeci de mii de mesaje e-mail ale Departamentului de Stat al SUA

Hackerii chinezi care au subminat platforma de e-mail a Microsoft în luna mai au reuşit să fure zeci de mii de mesaje e-mail din conturile Departamentului de Stat al SUA, a declarat miercuri pentru Reuters un angajat al Senatului american, informează Reuters, potrivit agerpres.ro.

Acest angajat, care a participat mai devreme în cursul zilei de miercuri la o întâlnire a oficialilor IT ai Departamentului de Stat, a declarat că oficialii le-au spus parlamentarilor că 60.000 de mesaje e-mail au fost furate din zece conturi diferite ale Departamentului de Stat. Deşi nu au fost comunicate numele victimelor, toate, cu excepţia uneia, lucrau pe dosare care privesc Asia de Est şi Pacific, a spus el.

Angajatul, care lucrează pentru senatorul Eric Schmitt, a împărtăşit detaliile briefing-ului cu condiţia să nu îi fie dezvăluită identitatea.

Departamentul de Stat al SUA nu a răspuns imediat solicitării de comentarii transmisă de Reuters.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă