23 C
Bucharest
Sunday, 1 October 2023
HomePoliticăGuvernul Republicii Moldova a luat decizia de expulzare a unui diplomat al...

Guvernul Republicii Moldova a luat decizia de expulzare a unui diplomat al Ambasadei Rusiei din Chişinău

Guvernul Republicii Moldova a anunţat, miercuri seară, decizia de expulzare a unui diplomat din cadrul Ambasadei Rusiei din Chişinău, o acţiune criticată vehement de Administraţia de la Moscova.

Ambasadorul Rusiei, Oleg Vasnețov, a fost convocat miercuri la Ministerul moldovean al Afacerilor Externe și Integrării Europene.

„Pentru acțiuni incompatibile cu statutul diplomatic, în conformitate cu prevederile Convenţiei de la Viena privind relaţiile diplomatice (1961), Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene informează că a declarat drept persona non grata pe teritoriul țării noastre un reprezentant al Ambasadei Federației Ruse la Chișinău, acesta fiind obligat să părăsească teritoriul Republicii Moldova”, a comunicat instituţia, potrivit publicaţiei Jurnal de Chişinău, conform spotmedia.ro.

Guvernul Republicii Moldova a hotărât o expulzare a unui diplomat al Rusiei, motivul fiind atitudinea față de agenții poliției de frontieră

Daniel Vodă, purtătorul de cuvânt al Guvernului de la Chişinău, a declarat, conform agenţiei Reuters, că decizia are legătură cu acţiunile Ambasadei Rusiei faţă de agenţi ai Poliţiei de frontieră care au blocat intrarea unui politician rus în Republica Moldova. Chişinăul a cerut Moscovei să evite ingerinţele în afacerile sale interne după blocarea accesului guvernatorului regiunii ruse Tatarstan, Rustam Minnikhanov.

Ambasadorul Rusiei, Oleg Vasnețov, a declarat că nu i s-a comunicat motivul deciziei Chişinăului de a expulza un diplomat rus. „Noi considerăm că este o acţiune inamicală faţă de ţara noastră”, a afirmat Oleg Vasnețov.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Cum va fi vremea în Octombrie

   „Vremea va fi în continuare caldă. Ultima...

Dai din picior regulat atunci când te odihnești în pat? Acest obicei ar putea ascunde semnele unor afecțiuni serioase

Ce este sindromul picioarelor neliniștite?RLS este caracterizat prin nevoia imperioasă de a mișca picioarele, adesea însoțită de senzații neplăcute. Aceste senzații pot varia...

Românii, apetit pentru vizitarea orașelor din țară

Potrivit platformei hoteliere online Travelminit, 45% dintre rezervările efectuate pentru acest sezon au fost făcute într-un oraș mare din România, semn că turiștii își...
Ultima oră
Pe aceeași temă
Modifică setările cookies