29.3 C
București
joi, 16 septembrie 2021

Guvernul a discutat despre suspendarea activității agenților economici care încalcă restricțiile

Aceștia vor trebui să afișeze la intrare, într-un loc vizibil, mesajul că spaţiul e închis temporar din cauza nerespectării măsurilor impuse pentru diminuarea efectelor COVID.

„Guvernul a adoptat azi, în primă lectură, un proiect de lege şi, în condiţiile în care Parlamentul nu ia în discuţie amendamentele pe care le-am propus la Legea 55/2020, Guvernul a adoptat un proiect în primă lectură un proiect privind combaterea pandemiei de COVID-19. Aşteptăm punctul de vedere al avizatorilor şi cel mai probabil vom aproba săptămâna viitoare acest proiect de lege, îl vom trimite în procedură de urgenţă în Parlament şi îmi exprim speranţa că într-un timp foarte scurt va fi adoptat de Parlament. Legea 55 prevede sancţiunea principală a amenzii, în cazul în care operatorii economici încalcă normele sanitare, respectiv suspendarea temporară a activităţii acestora. Operatori economici sancţionaţi au continuat să încalce prevederile legale, am considerat că e necesară instituirea unei sancţiuni complementare. Astfel, închiderea pe o durată de 15 zile, respectiv 30 de zile, a sediului principal sau secundar unde operatorul economic desfăşoara activitatea fără a respecta măsurile constituie o măsură adecvată. Ea se va materializa prin afişarea la loc vizibil, la intrare, a mesajului că spaţiul e închis temporar din cauza nerespectării măsurilor impuse pentru diminuarea efectelor COVID, cu menţiunea datei până la care e valabilă această sancţiune”, a afirmat Lucian Bode, după şedinţa de Guvern de joi.

El a explicat că vor fi puse sigilii pe aceste localuri. Îndepărtatea sigiliilor în vederea reluării activităţii poate constitui infracţiune conform Codului penal.

Ultima oră
Pe aceeași temă