16.3 C
București
marți, 28 mai 2024
AcasăInternaționalGruparea Stat Islamic a revendicat atacul asupra unui hotel din capitala afgană...

Gruparea Stat Islamic a revendicat atacul asupra unui hotel din capitala afgană Kabul

Gruparea Stat Islamic (SI) a revendicat luni responsabilitatea pentru atacul asupra unui hotel din centrul capitalei afgane Kabul, popular printre cetăţenii chinezi, a anunţat SI pe canalul său Telegram, transmite Reuters.

Bărbaţi înarmaţi au deschis focul luni în interiorul hotelului Longan, situat în una din principalele zone comerciale ale capitalei afgane, iar cel puţin trei dintre aceştia au fost ucişi de forţele de securitate.

Spitalul de Urgenţă din Kabul, condus de o organizaţie non-profit italiană, a raportat 21 de victime, dintre care 18 răniţi şi trei morţi. Un purtător de cuvânt al poliţiei din Kabul a confirmat că “trei atacatori au fost ucişi la faţa locului şi că un suspect a fost arestat”. Doar doi clienţi străini au fost răniţi, potrivit agerpres.ro.

Gruparea Stat Islamic a recunoscut că este la originea atacului asupra unui hotel din Kabul, stârnind și îngrijorarea Chinei

China, care împarte o frontieră de 76 de kilometri cu Afganistanul, şi-a menţinut prezenţa diplomatică, deşi nu a recunoscut în mod oficial guvernul taliban.

Beijingul se teme că Afganistanul ar putea deveni o bază pentru minoritatea uigură din regiune chineză frontalieră Xinjiang. Talibanii au promis că nu vor permite acest lucru, în timp ce China le oferă susţinere economică şi investiţii pentru reconstrucţia ţării.

Regimul taliban afirmă că a îmbunătăţit securitatea după revenirea la putere în august 2021, însă în ultimele luni au fost comise numeroase atentate, revendicate în general de ramura locală a grupării jihadiste Stat Islamic (SI-K).

Gruparea Stat Islamic este autoarea atacului din preajma ambasadei ruse din Kabul

Gruparea jihadistă Stat Islamic (SI) a revendicat luni atentatul cu bombă care a avut loc cu câteva ore înainte şi care a curmat vieţile a doi angajaţi ai ambasadei ruse de la Kabul, precum şi a patru afgani, informează AFP.

Un combatant al grupării Stat Islamic „a acţionat centura sa cu explozivi în timpul unei adunări la care participau angajaţi ruşi”, lângă ambasadă, a anunţat gruparea într-un comunicat postat pe Telegram.

Gruparea Stat Islamic a comis atacul soldat cu doi morți din rândurile angajaților ambasadei ruse din Kabul, deși atacatorul fusese reperat de forțele de ordine

Secretarul doi al ambasadei ruse şi paznicul acesteia, angajat ce are atât atribuţii de pază cât şi de securitate, au murit după atacul executat aproape de clădirea secţiei consulare a ambasadei, a precizat Alexandr Bastrikin, preşedintele Comitetului de Instrucţie rus, instituţie subordonată Kremlinului, potrivit agerpres.ro.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Rusia – Ucraina, ziua 825: Zelenski, așteptat la Bruxelles

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, este aşteptat în această dimineaţă la Bruxelles, unde urmează să semneze un acord bilateral de securitate cu premierul belgian Alexander...

Primar din Buzău și mai mulți funcționari, cercetați penal pentru fals în înscrisuri oficiale

Vasile Săcuiu, primarul PSD al comunei Scorțoasa din județul Buzău, este în centrul unei anchete penale alături de mai multe persoane din cadrul...

VIDEO Sebastian Burduja lansează un cântec împotriva lui Nicușor Dan: “Văd ruine când scot capul pe geam și Bucureștiul cum se spală în lighean”

Sebastian Burduja, candidatul PNL la funcția de primar general al Capitalei, a plasat pe internet un cântec care-l critică pe actualul primar general, Nicușor...
Ultima oră
Pe aceeași temă