11.5 C
București
vineri, 31 martie 2023
AcasăInternaționalGruparea Stat Islamic este autoarea atacului din preajma ambasadei ruse din Kabul

Gruparea Stat Islamic este autoarea atacului din preajma ambasadei ruse din Kabul

Gruparea jihadistă Stat Islamic (SI) a revendicat luni atentatul cu bombă care a avut loc cu câteva ore înainte şi care a curmat vieţile a doi angajaţi ai ambasadei ruse de la Kabul, precum şi a patru afgani, informează AFP.

Un combatant al grupării Stat Islamic „a acţionat centura sa cu explozivi în timpul unei adunări la care participau angajaţi ruşi”, lângă ambasadă, a anunţat gruparea într-un comunicat postat pe Telegram.

Gruparea Stat Islamic a comis atacul soldat cu doi morți din rândurile angajaților ambasadei ruse din Kabul, deși atacatorul fusese reperat de forțele de ordine

Secretarul doi al ambasadei ruse şi paznicul acesteia, angajat ce are atât atribuţii de pază cât şi de securitate, au murit după atacul executat aproape de clădirea secţiei consulare a ambasadei, a precizat Alexandr Bastrikin, preşedintele Comitetului de Instrucţie rus, instituţie subordonată Kremlinului, potrivit agerpres.ro.

Teroristul autor al atacului a fost iniţial reperat de forţele de securitate aflate la faţa locului şi care au intervenit pentru a-l imobiliza, dar acesta a reuşit totuşi să-şi detoneze dispozitivul exploziv.

Statul Islamic a revendicat atentatul terorist din Mali

Franţa a anunţat marţi că 13 dintre militarii săi şi-au pierdut viaţa luni seara, când afară era deja bezdnă, în regiunea Liptako, în coliziunea ‘aparent accidentală’ a unui elicopter de luptă de tip Tiger şi a unuia de transport Cougar, în cursul unei operaţiuni de tip comando împotriva unor grupări jihadiste armate.

În acest moment, nu există niciun element care să indice faptul că această coliziune a fost cauzată de un atac jihadist, notează publicaţia Le Figaro, preluată de Agerpres.

O anchetă internă a fost deschisă în cadrul armatei franceze, precum şi încă una de Biroul de Investigaţii şi Analize pentru securitatea aviaţiei civile franceze (BEA) după ce au fost găsite cele două cutii negre ale aparatelor de zbor.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Petra Kvitova, adversara Soranei Cîrstea în semifinalele turneului de la Miami

Jucătoarea cehă de tenis Petra Kvitova va fi adversara româncei Sorana Cîrstea în semifinalele turneului WTA 1.000 de la Miami. Kvitova (33 ani), numărul 12...

Român fondator al unei organizații ce susține ideologia supremației albe în SUA, prin la București

Un judecător al Curţii de Apel Bucureşti a decis arestarea provizorie, în vederea extrădării, a unui român căutat în Statele Unite ale Americii pentru...

Percheziții de amploare la persoane care au cazat fictiv refugiați ucraineni. Prejudiciul depășește 2 milioane de euro

Peste 200 de percheziţii au loc în acest moment într-un dosar de obţinere ilegală de fonduri şi fals în înscrisuri sub semnătură privată, fiind...
Ultima oră
Pe aceeași temă