25.4 C
București
miercuri, 10 august 2022
AcasăȘtirile zileiInternaționalGrup infracţional organizat, prins de Poliția Națională Spaniolă și Europol

Grup infracţional organizat, prins de Poliția Națională Spaniolă și Europol

Poliția Națională Spaniolă în colaborare cu Europol au desființat un grup de criminalitate organizată implicat în infracțiuni privind facilitarea imigrației ilegale și fraudarea documentelor.

În urma perchezițiilor, s-au descoperit mai multe dispozitive mobile, aproximativ 2.000 de pașapoarte și cărți de identitate falsificate (56 de naționalități diferite), 13.000 de euro numerar și o agendă care conține evidența contabilă a activității infracționale (comenzi, prețuri, livrări), echipament pentru falsificarea documentelor, inclusiv două imprimante, o mașină pentru laminare, un scaner, un laptop dedicat și multe alte obiecte de mare importanță.

Rețeaua criminală a fost implicată în contrafacere și distribuție a documentelor falsificate. Aceste documente au fost folosite de persoane cu fizic similar caracteristic celor din țările Orientului Mijlociu, pentru a le facilita intrarea ilegală în UE.

În ziua acțiunii, iulie 2021, un raid a fost organizat în casa principalului suspect din Barcelona. Ulterior, a dus la demontarea unei tipografii pentru falsificarea documentelor.

El a produs documentele false, de înaltă calitate cu caracteristici ca holograme UV.

Europol a facilitat schimbul de informații și a furnizat analize, susțin aceștia. În ziua acțiunii, Europol a creat un post de comandă virtual care permite schimbul de informații în timp real și verificarea de informații operaționale. Europol a angajat, de asemenea, un expert în Barcelona care a oferit suport tehnic despre extragerea și analiza datelor a dovezilor digitale.

Ancheta a fost dezvoltată ca parte a operațiunii comune EMPACT, pentru combaterea fraudelor de documente în UE.

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Se lărgește prăpastia dintre bogați și săraci în școala românească

Mulți ani s-a vorbit în spațiul public despre cele două Românii din școli: fandoseala odraslelor politicienilor sau oamenilor de afaceri cu background suspect și...

Liviu Pop: Admiterea în colegii, discriminare

Introducerea examenului de admitere în colegiile naționale, așa cum prevede proiectul Legii învățământului preuniversitar, reprezintă o discriminare a elevilor, apreciază fostul ministru al Educației...

Europa va muri de frig cu ”încălzirea globală” pe piept

China a spus adio Acordului climatic. Rusia continuă să avanseze în adâncul Ucrainei. SUA trec prin cea mai gravă criză a mileniului. Uniunea Europeană se...
Ultima oră
Pe aceeași temă