7.1 C
București
miercuri, 1 decembrie 2021
AcasăȘtirile zileiInternaționalGrup infracţional organizat, prins de Poliția Națională Spaniolă și Europol

Grup infracţional organizat, prins de Poliția Națională Spaniolă și Europol

Poliția Națională Spaniolă în colaborare cu Europol au desființat un grup de criminalitate organizată implicat în infracțiuni privind facilitarea imigrației ilegale și fraudarea documentelor.

În urma perchezițiilor, s-au descoperit mai multe dispozitive mobile, aproximativ 2.000 de pașapoarte și cărți de identitate falsificate (56 de naționalități diferite), 13.000 de euro numerar și o agendă care conține evidența contabilă a activității infracționale (comenzi, prețuri, livrări), echipament pentru falsificarea documentelor, inclusiv două imprimante, o mașină pentru laminare, un scaner, un laptop dedicat și multe alte obiecte de mare importanță.

Rețeaua criminală a fost implicată în contrafacere și distribuție a documentelor falsificate. Aceste documente au fost folosite de persoane cu fizic similar caracteristic celor din țările Orientului Mijlociu, pentru a le facilita intrarea ilegală în UE.

În ziua acțiunii, iulie 2021, un raid a fost organizat în casa principalului suspect din Barcelona. Ulterior, a dus la demontarea unei tipografii pentru falsificarea documentelor.

El a produs documentele false, de înaltă calitate cu caracteristici ca holograme UV.

Europol a facilitat schimbul de informații și a furnizat analize, susțin aceștia. În ziua acțiunii, Europol a creat un post de comandă virtual care permite schimbul de informații în timp real și verificarea de informații operaționale. Europol a angajat, de asemenea, un expert în Barcelona care a oferit suport tehnic despre extragerea și analiza datelor a dovezilor digitale.

Ancheta a fost dezvoltată ca parte a operațiunii comune EMPACT, pentru combaterea fraudelor de documente în UE.

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru, jurnalist la România Liberă din 2021. Noi începuturi, mult dinamism și multă speranță.
Cele mai citite

Rusia expulzează mai mulți diplomați americani

Rusia expulzează mai mulți diplomați americani, ca răspuns la decizia recentă a Washingtonului de a cere plecarea a 27 de diplomați ruși. Autoritățile ruse au...

Guo Ping, Huawei: Este necesară crearea unui context de criză înainte de accesarea transformării digitale

Un context de criză ar trebui încurajat și intensificat pentru a contribui la impulsionarea transformării digitale, a declarat  președintele ales prin rotație al Huawei,...

Klaus Iohannis, mesaj de la Cotroceni de 1 Decembrie

Președintele Klaus Iohannis a decorat, cu ocazia Zilei Naționale a României, angajații din sistemul sanitar, ce au luptat cu pandemia de COVID-19, dar și...
Ultima oră
Pe aceeași temă