2.2 C
Bucharest
Friday, 1 December 2023
HomeSocialEducațieGALERIE FOTO. 20.000 de profesori protestează în fața Guvernului. Marius Nistor: „Revendicările...

GALERIE FOTO. 20.000 de profesori protestează în fața Guvernului. Marius Nistor: „Revendicările sunt simple: demnitate şi respect”

Protestul cadrelor didactice din Piaţa Victoriei a început, iar sindicatele din educaţie se aşteaptă la o prezenţă de 20.000 de persoane.

La momentul actual, sindicaliştii se întâlnesc în faţa Guvernului, iar la ora 12:00 vor intra la noi negocieri cu reprezentanţii Executivului, pentru ca la 12:30 să plece în marş pe traseul Piaţa Victoriei – Bd. Nicolae Titulescu – urcare Pod Basarab – str. Grozăveşti – Bd. Geniului – sensul de mers dinspre Bd. Iuliu Maniu către Piaţa Răzoare, punctul final fiind Statuia Leu.

„După aproape trei săptămâni de grevă, 20.000 de colegi vor veni în Bucureşti, din întreaga ţară. Mii de colegi sunt în momentul de faţă în mijloacele de transport din diferitele judeţe ale ţării, vin cu toţii către Bucureşti. Revendicările sunt simple: demnitate şi respect. Ne-am săturat să fim jigniţi, ne-am săturat să fim umiliţi, ne-am săturat să fim ignoraţi. Lucruri care se întâmplă de peste 30 de ani… Am hotărât să spunem ‘Stop!’ şi să transmitem tuturor politicienilor că, indiferent de presiunile lor, noi rezistăm. Nu cred în promisiuni, nu cred în acorduri, nu cred în memorandumuri. De fapt, în România nu mai poţi crede nici că o lege poate fi pusă în aplicare. În momentul de faţă, îşi doresc (cadrele didactice aflate în grevă, n.r.) foarte clar ca toate revendicările de natură salarială să fie puse în aplicare rapid printr-un act normativ, şi nu la timpul viitor, ci acum”, a declarat, vineri, la Digi24, preşedintele Federaţiei Sindicatelor din Educaţie „Spiru Haret”, Marius Nistor.

Guvernul a aprobat, joi, o Declaraţie, având ca anexă un memorandum, ca o „garanţie suplimentară” privind politica sectorială de salarizare a personalului din sistemul naţional de învăţământ, în acord cu solicitarea cadrelor didactice în acest sens.

Greva generală din educaţie a fost declanşată pe 22 mai 2023.

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Cătălin Mihai
Cătălin Mihai
Cătălin Mihai a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București și lucrează în presa centrală din anul 2014. În paralel cu activitatea jurnalistică, a activat ca redactor în cadrul Editurii Universității din București. A lucrat pentru România Liberă ca editor online și jurnalist sportiv între anii 2019-2021, iar din martie 2023 s-a alăturat din nou echipei.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă