21.8 C
București
luni, 15 iulie 2024
AcasăInternaționalFrancezii participă masiv la vot

Francezii participă masiv la vot

Agențiile de presă relatează despre prezența masivă la vot la scrutinul parlamentar din Franța de duminică, la al doilea tur de scrutin.  Numărul celor prezenți la urne a crescut brusc, în ultimele ore, față de ultima dată în 2022, într-un scrutin care ar putea face ca Uniunea Națională (RN), partid al lui Marine le Pen, să devină cea mai puternică forță, susține Reuters.

Deși se așteaptă ca RN să câștige cele mai multe locuri în Adunarea Națională, ultimele sondaje de opinie au indicat că s-ar putea să nu ajungă la majoritatea absolută.

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Marius Ghilezan
Marius Ghilezan
Marius Ghilezan scrie la “România liberă” din anul 1991. Este reporterul care i-a deconspirat pe celebrul Căpitan Soare, pe Omul Negru de la Rahova, pe Aurel Moiș, “călăul din Christian Tell,” fost torționar comunist, care a trimis șapte țărani din Apateu la moarte, pentru că au refuzat să intre în colectiv. A publicat celebrele stenograme ale întâlnirii lui Mihail Gorbaciov cu Nicolae Ceaușescu. A fost primul jurnalist român post-decembrist care a stat de vorbă cu președintele SUA. Este autorul a nouă cărți.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă