16.3 C
București
marți, 28 septembrie 2021

FOTO. Trafic feroviar întrerupt, în urma deraierii unui vagon cu gaz lichefiat

UPDATE: Circulaţia feroviară între Topleţ (judeţul Caraş-Severin) şi Drobeta Turnu Severin (judeţul Mehedinţi) a fost reluată, începând cu ora 10,45, după ce vagonul de marfă încărcat cu gaz lichefiat, care a deraiat marţi dimineaţa, în jurul orei 4,20, a fost repus pe şine.

„Vagonul deraiat a fost repus pe şine în jurul orei 10,30, iar la ora 10,45 traficul a fost reluat, după ce s-au efectuat unele verificări”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU „Semenic” al judeţului Caraş-Severin, Magdalena Tocmelea.

„În această dimineaţă, în jurul orei 4,20, un vagon al unui tren a deraiat în apropierea gării Topleţ. Este vorba de un tren de marfă, încărcat cu gaz de sondă şi alte hidrocarburi şi gaze lichefiate. Vagonul deraiat nu este răsturnat, ci doar sărit de pe şine. În urma incidentului, nu s-au produs fisuri sau spărturi ale vagonului. Pentru siguranţa zonei, la faţa locului s-a deplasat echipajul de pompieri militari din cadrul Punctului de lucru Băile Herculane”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU „Semenic” al judeţului Caraş-Severin, Magdalena Tocmelea.

Pasagerii din alte trenuri de pe această rută sunt transportaţi cu autobuze până în gările Băile Herculane sau Drobeta Turnu Severin, de unde sunt preluaţi de alte garnituri.

Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Caraş-Severin, marţi dimineaţă, în jurul orei 4.20, în apropierea gării Topleţ (la aproximativ un kilometru de gară dinspre Orşova), a deraiat un vagon al unui tren de marfă încărcat cu gaz de sondă, alte hidrocarburi şi gaze lichefiate. 

Vagonul deraiat nu este răsturnat, doar sărit de pe şine, iar în urma incidentului nu s-au produs fisuri sau spărturi. Pentru asigurarea zonei, acolo s-a deplasat echipajul de pompieri militari din cadrul Punctului de Lucru Băile Herculane.

Circulaţia feroviară este închisa între Topleţ şi Drobeta Turnu Severin. Pasagerii altor trenuri de pe această rută sunt transportaţi cu autobuze până la gările Băile Herculane sau Drobeta Turnu Severin, de unde sunt preluaţi de alte trenuri.

La rândul său, Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA informează că circulaţia feroviară este închisă la această oră între staţiile Valea Cernei – Topleţ, după ce un vagon din compunerea unui tren privat de marfă a deraiat de un boghiu la ieşire din staţia Topleţ.

„Pentru menţinerea continuităţii traficului feroviar se asigură transbordare cu mijloace auto pe relaţia Valea Cernei – Băile Herculane. Până la această oră s-a asigurat transbordare auto pentru trenul IR 1695, care circulă în relaţia Bucureşti Nord – Timişoara. Această măsură se va menţine pănă la finalizarea operaţiunilor desfăşurate la faţa locului”, arată CFR.

Echipele de intervenţie feroviare vor acţiona în zona deraierii cu vinciuri hidraulice pentru ridicarea şi repunerea pe şină a boghiului, urmâd apoi ca personalul feroviar să verifice starea liniei şi să intervină pentru eventuale remedieri din punct de vedere tehnic, proceduri necesare pentru redeschiderea traficului feroviar în condiţii de siguranţă.

 

Ultima oră
Pe aceeași temă