23.4 C
Bucharest
Thursday, 21 September 2023
HomeSocialEvenimentForța de Răspuns NATO a fost activată în România

Forța de Răspuns NATO a fost activată în România

Forța de Răspuns NATO (NRF) a fost activată în România, a anunțat Comandamentul Aliat de la Napoli (Italia), în a cărui zonă de responsabilitate se află România.

“Forța de Răspuns a NATO a fost activată iar NATO a creat un nou Grup de Luptă în România”, a anunțat Comandamentul de la Napoli. Acest anunț a fost postat pe internet la data de 2 mai 2022.

Comandamentul de la Napoli a precizat că Battle Group Romania este condus de Franța.

“Franța și-a întărit trupele desfășurate de-a lungul Flancului Estic al Alianței, drept răspuns la invazia rusă în Ucraina. Trupele NATO își continuă antrenamentul în timp ce sunt desfășurate în teren, pentru a se asigura că sunt pregătite împotriva oricărei amenințări”, precizează Comandamentul de la Napoli.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Pisicile cred ca stăpânii sunt părinții lor. S-a dovedit științific

Experimentul prin care s-a testat legătură dintre pisică și stăpân a fost relativ simplu. Cei doi au fost introduși într-o încăpere necunoscută, iar...

CULISELE STATULUI PARALEL. Anca Alexandescu: „Sfidare maximă. Concluziile autorităților în accidentul de la Călimănești: Aia e, se mai întâmplă!”

„Firmele romînești de construcții au fost decimate, a mai rămas doar cea a lui Umbrărescu. Sunt unii care, atunci când ajung sus, în...

„Deși dronele rusești nu atacă România, dar reprezintă o problemă la câte cad la noi”

Şeful statului a participat la evenimentul World Leaders Forum cu tema "Perspectiva României asupra războiului împotriva Ucrainei şi impactul acestuia asupra securităţii la...
Ultima oră
Pe aceeași temă
Modifică setările cookies