5.7 C
București
marți, 6 decembrie 2022
AcasăȘtirile zileiFormularul PLF, obligatoriu din 20 decembrie. Ce este și cum se completează

Formularul PLF, obligatoriu din 20 decembrie. Ce este și cum se completează

Secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne (MAI) Raed Arafat a anunţat, duminică, faptul că România va introduce, din 20 decembrie, formularul de localizare a pasagerului (PLF).

Arafat a declarat, într-o conferinţă de presă, că la şedinţa de duminică s-a discutat despre implementarea formularului de localizare al pasagerului (PLF), care este implementat în multe ţări, în aeroporturi, şi pe care pasagerul îl completează înainte şi îl prezintă la graniţă.

“Acest formular, după discuţiile care au avut loc astăzi, urmează să fie implementat din 20 decembrie. Cei care acum călătoresc în alte ţări europene deja ştiu că acest formular există, aşa că România va introduce şi acest tip de formular”, a explicat Arafat.

Formularul Plf pentru călătorii: ce este şi cum trebuie completat

Formularul Plf este necesar pentru orice persoană care intră într-o ţară din UE pe calea aerului, pe mare (feriboturi şi croaziere) sau pe uscat (autobuz, tren, maşină). Pentru a verifica dacă există restricţii de intrare în statul membru al UE în care doriţi să călătoriţi, vizitaţi site-ul web Re-open EU al UE. În cazul în care membrii unei familii călătoresc împreună, este suficient să se completeze un singur dPLF în care să fie incluse datele fiecărui membru al familiei. Acelaşi lucru este valabil şi pentru grupurile de persoane care călătoresc împreună. Acest lucru se aplică numai familiilor şi grupurilor de persoane care au acelaşi itinerar de călătorie şi care vor locui în acelaşi loc pe durata şederii în ţara de destinaţie. Când ar trebui să fie finalizat? Dacă călătoriţi pe o navă de croazieră, înainte de debarcare; pe un feribot, înainte de îmbarcare; cu trenul, autobuzul sau maşina, înainte de călătorie; cu avionul, după ce v-aţi înregistrat înainte de îmbarcare.

Iată care este procedura de completare a Plf digital. Trebuie să selectaţi ţara de destinaţie şi mijlocul de transport cu care veţi călători. În funcţie de răspunsul dumneavoastră: pentru ţările care au propriul Plf, site-ul Plf european vă va redirecţiona către site-ul naţional şi va trebui să urmaţi instrucţiunile furnizate. Pentru ţările care nu au propriul Plf, acesta va fi completat online pe site-ul european. Va trebui să vă înregistraţi pe site-ul european dPLF cu o adresă de e-mail şi o parolă valide, după care veţi primi un e-mail de confirmare la adresa de e-mail furnizată. Pentru a valida şi finaliza înregistrarea, va trebui să faceţi clic pe link-ul trimis la adresa de e-mail furnizată. Trebuie să introduceţi

– informaţii despre mijloacele de transport şi despre călătorie

– informaţii personale;

– informaţii de contact;

-informaţii privind adresa permanentă;

– cazare anterioară;

-adresă temporară;

– tovarăşi de călătorie;

– informaţii de contact în caz de urgenţă.

Înainte de trimiterea formularului, puteţi previzualiza datele introduse şi le puteţi modifica dacă este necesar. După ce aţi completat Plf, apăsaţi butonul de trimitere. Veţi primi apoi un e-mail de confirmare a trimiterii Plf. Veţi primi Plf cu codul QR prin e-mail. E-mailul va conţine codul QR şi un link pentru a descărca Plf în format PDF.

Unele ţări şi-au dezvoltat propriile sisteme Plf, altele folosesc sistemul european Plf. Se poate întâmpla ca o ţară să utilizeze sistemul naţional pentru anumite mijloace de transport şi sistemul european Plf pentru altele. În primii paşi ai compilării, veţi fi informat dacă trebuie să continuaţi cu Plf naţional sau Plf european. În primul caz, veţi fi invitat să vizitaţi pagina web dedicată a ţării de destinaţie.

Citește și:

Omicron confirmat în România: Teste obligatorii la intrarea în țară – VIDEO

Cristina Corpaci
Cristina Corpaci
În presă din 2004. Am trecut pe rând de la reporter TVR, la Realitatea TV, Aleph TV și B1 TV. În presa online am lucrat la Rol.ro, Realitatea.net, mediafax.ro. Din iulie 2021 m-am alăturat echipei România Liberă, unde sunt editor și editorialist economic. Sunt doctorandă în Științele Comunicării la SNSPA, iar tema mea de cercetare este despre criza alimentară.
Cele mai citite

Produse furate din pachetele cu alimente distribuite în județul Vrancea

Situație revoltătoare în Județul Vrancea, acolo unde mai multe pachete cu alimente de la Uniunea Europeană, pentru persoanele dezavantajate, au fost furate. Prin Programul operațional Ajutorarea...

Lucian Romașcanu o acuză pe Clotilde Armand că-l instigă să încalce legea în cazul imobilului Casa Miclescu

Ministrul Culturii, Lucian Romașcanu, afirmă că primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, îi solicită să încalce legea în cazul unui litigiu aflat în recurs la...

Nouriel Roubini prevestește venirea mamei crizelor economice

Niciun economist de marcă sau vreo instituție de consultanță financiară nu s-a hazardat în predicții asupra viitorului. Economistul Nouriel Roubini, supranumit “profetul crizei,” riscă...
Ultima oră
Pe aceeași temă