25.7 C
București
duminică, 14 august 2022
AcasăȘtirile zileiOmicron confirmat în România: Teste obligatorii la intrarea în țară - VIDEO

Omicron confirmat în România: Teste obligatorii la intrarea în țară – VIDEO

Omicron a fost confirmat în România și autoritățile au anunțat că vor fi teste obligatorii PCR la intrarea în țară. Măsura este luată pentru a preveni răspândirea variantei sud-africane în România.

Potrivit deciziei autorităților, cetățenii români și cei europeni vaccinați care vin din țări din afara Uniunii Europene trebuie să aibă un test negativ PCR pentru COVID-19, făcut cu 48 de ore înainte.

De asemenea, persoanele nevaccinate intră în carantină pentru 10 zile la intrarea în România.

Astfel, cetățenii europeni care vin din state ale Uniunii vor prezenta certificatul verde care să ateste vaccinarea, trecerea prin boală sau un test PCR negativ făcut cu cel mult 72 de ore înainte.

Persoanele nevaccinate care nu au trecut prin boală în ultimele 6 luni, care călătoresc din alte state membre ale Uniuni Europene aflate în zona roşie, urmează să fie carantinate timp de 10 zile

„Românii şi alţi cetăţeni din UE care vin din ţări terţe, deci din afara Uniunii, vor prezenta un test RT-PCR obţinut cu cel mult 48 de ore înaintea călătoriei. Cei care nu sunt vaccinaţi vor intra în carantină timp de 10 zile. Cei care vin din alte ţări, dar din spaţiul UE, vor continua să prezinte, ca şi până în prezent, certificatul verde, care să ateste vaccinarea, trecerea prin boală în ultimele 180 de zile sau rezultatul negativ al unui test RT-PCR, obţinut cu cel mult 72 de ore înaintea călătoriei. Persoanele nevaccinate sau care nu au trecut prin boală în ultimele şase luni, care călătoresc din alte state membre UE aflate în zona roşie, urmează să fie carantinate timp de 10 zile. Dacă persoanele nevaccinate şi care nu au trecut prin boală nu prezintă un test RT-PCR, realizat cu 72 de ore înaintea călătoriei, vor intra în carantină timp de 14 zile”, a declarat Alexandru Rafila.

O noutate este obligativitatea completării unui formular de localizare la intrarea în țară, din data de 20 decembrie, formular care este deja folosit de alte țări, cum ar fi Grecia.

Emanuel Neacsu
Emanuel Neacsu
Am scris pentru prima dată în presă la Ziarul Cotidianul, în 1996. Am fost șef pe secția politic la Gardianul. Am venit la România Liberă în 2007 și am lucrat un an la ediția online. Mi-am continuat cariera ca redactor Digi 24 (5 ani) și am revenit la România Liberă ca editor pe secția politic.
Cele mai citite

Vestigii vechi de 7.000 de ani, descoperite în apropiere de Târgu Neamț

Vestigii arheologice vechi de 7.000 ani au fost descoperite, în apropiere de Târgu-Neamţ, de o echipă de arheologi condusă de cercetătorul Vasile Diaconu, din...

Gheorghe Dincă îl acuză pe un anume Ștefan Buța din Bucuresti de răpirea Alexandrei si Luizei 

În interviul dat în premieră națională din pușcărie pentru Gândul, Gheorghe Dincă recunoaște violul comis asupra Alexandrei dar neagă uciderea ei si orice legătură...
00:01:56

VIDEO: FBI a găsit documente „strict secrete” acasă la Trump

Un inventar al obiectelor luate de agenții FBI care au efectuat o percheziție autorizată de instanță la reședința fostului președinte Donald Trump, a inclus...
Ultima oră
Pe aceeași temă