1.2 C
Bucharest
Friday, 8 December 2023
HomeȘtirile zileiFamilia Regală a României a vizitat Grădina Botanică Regală din Madrid

Familia Regală a României a vizitat Grădina Botanică Regală din Madrid

Marți, 26 septembrie, Familia Regală a României, prin Custodele Coroanei și Principele Radu a vizitat Grădina Botanică Regală din Madrid, unde Majestatea Sa a ținut ca, în timpul președinției Spaniei la Consiliul Uniunii Europene, să planteze un bujor românesc, drept simbol al legăturilor dintre cele două țări europene, al angajamentul comun față de valorile democrației, libertății și prosperității, precum și al strânselor legături istorice dintre Familiile Regale ale celor două țări, conform romaniaregala.ro.

La sosire, Majestatea Sa a fost întâmpinată de doamna Maria-Paz Martín Esteban, directorul Grădinii Botanice Regale. O prezentare a instituției a avut loc la centrul de expoziții „Catedra”. Au participat Isabel Sanmartín Bastida, director adjunct pentru cercetare și documentare, Esther García Guillén, șefa Unității de Arhivă Istorică, Mariano Sánchez García, șeful Departamentului de grădinărit și plantare de arbori, Traian Sârcă, cancelarul Casei Majestății Sale, Mădălina Ciocănel, prim-colaborator al Ambasadei României, și Raluca Taloș, consilier diplomatic.

În fața gazdelor și a participanților la vizită, Majestatea Sa a plantat bujorul românesc, pus la dispoziție de Universitatea de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară din Bucureşti.

Cum a biruit Familia Regală a României clișeele securistice

Familia Regală a României a depășit săptămâna aceasta la interacțiuni pe pagina proprie de Facebook principalii decidenți politici din România.

Astfel, pagina de Facebook a Familiei Regale a României are 146200 de interacțiuni față de doar 52800 ale președintelui Iohannis.

De asemenea, premierul Florin Cîțu este situat sub numărul de interacțiuni al Familiei Regale a României cu 125200 de interacțiuni, dar stă cel mai bine dintre toți factorii de decizie politici, surclasându-i pe alții ca Dacian Cioloș, preferatul Palatului Elysee în România, ce are 40100 de interacțiuni sau pe Dan Barna care are doar 26000 de interacțiuni.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Vlad Voiculescu, urmărit penal în dosarul achizițiilor de vaccinuri anti-COVID

Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) a anunţat că fostul ministru al Sănătăţii Vlad Voiculescu este urmărit penal pentru abuz în serviciu, cu consecinţe deosebit de...

Fostul ministru al Sănătăţii Vlad Voiculescu, la DNA: Nicio decizie importantă nu era luată de domnul Cîţu fără domnul preşedinte

Fostul ministru al Sănătăţii Vlad Voiculescu a sosit vineri la DNA, în contextul anchetei privind achiziţiile de vaccinuri anti-COVID din pandemie, în care mai...

INS: 85,7% dintre gospodăriile din România au acces la reţeaua de Internet de acasă, în 2023

Ponderea gospodăriilor din România care aveau acces la Internet de acasă a ajuns, în acest an, la 85,7% din total, în creştere cu 3,6%...
Ultima oră
Pe aceeași temă