26.2 C
București
vineri, 1 iulie 2022
AcasăȘtirile zileiInternaționalEmma Răducanu – favorită pentru câștigarea titlului BBC: “Personalitatea Sportivă a Anului”

Emma Răducanu – favorită pentru câștigarea titlului BBC: “Personalitatea Sportivă a Anului”

Duminică, BBC va acorda premiul Personalitatea Sportivă a anului (SPOTY). Celebrul tenismen Andy Murray o susține pe Emma Răducanu, 19 ani, pentru că, zice el, are o personalitate puternică, relatează The Telegraph.

Răducanu nu va fi la Salford pentru ceremonia de duminică, dar ar putea deveni cel mai tânăr câștigător al premiului principal de la Michael Owen în 1998 încoace.

Motivul invocat de marele sportiv e că Emma Răducanu a creat „unul dintre cele mai mari momente sportive globale,” în urma victoriei de la US Open, în septembrie 2021.

Răducanu este marele favorit pentru câștigarea premiului. Mai concurează: Adam Peaty, Raheem Sterling, Dame Sarah Storey, Tom Daley și Tyson Fury. Tânăra de 19 ani nu va participa la evenimentul de gală, pe motiv că în prezent este izolată, după ce a fost testată pozitiv pentru Covid-19, când s-a întors din turnelul de la Abu Dhabi.

Murray o susține pe Răducanu

Murray, care a câștigat SPOTY de trei ori, spune că reușita fără precedent a lui Răducanu la New York ar trebui să ducă la succese suplimentare în acest weekend, pentru a încheia un an strălucitor pentru adolescent.

După câștigarea turnelului US Open, un Guru al publicității susținea că Emma Răducanu ar putea fi prima jucătoare de tenis din lume care să atingă pragul de 1 miliard de dolari, câștiguri.

Asistăm la începutul unei povești fabuloase,” a declarat pentru The Guardian Mark Borkowski, considerat un „guru” în domeniul relațiilor publice. „Este o fată de miliarde (de dolari), nu încape nicio îndoială aici. E exact ce trebuie. Nu doar că joacă un tenis extraordinar, dar mai avem background-ul său, etnia și spiritul ei liber,” a spus el.

„Dacă joci într-o finală de tenis, ești britanică, dacă ești chelneriţă, eşti româncă,” afirmația prezentatorului de televiziune Adil Ray de pe twitter a provocat printre internauți multe reacții acide. Discuțiile despre rasă nu există la poporul englez, aveau să-l apostrofeze mulți fani de-ai săi. Asta, am completa noi, în condițiile în care jucătorii sunt puși să îngenuncheze, în cea mai perfidă acțiune antirasistă.

Citiți România Liberă și pe Google News

Marius Ghilezan
Marius Ghilezanhttp://mariusghilezan.ro/
Marius Ghilezan scrie la “România liberă” din anul 1991. Este reporterul care i-a deconspirat pe celebrul Căpitan Soare, pe Omul Negru de la Rahova, pe Aurel Moiș, “călăul din Christian Tell,” fost torționar comunist, care a trimis șapte țărani din Apateu la moarte, pentru că au refuzat să intre în colectiv. A publicat celebrele stenograme ale întâlnirii lui Mihail Gorbaciov cu Nicolae Ceaușescu. A fost primul jurnalist român post-decembrist care a stat de vorbă cu președintele SUA. Este autorul a nouă cărți.
Cele mai citite
00:00:31

Premierul israelian Naftali Bennett spune că nu va căuta să fie reales la viitoarele alegeri

Premierul israelian Naftali Bennett a anunțat miercuri (29 iunie) că nu va candida la viitoarele alegeri, dar își va păstra funcția de prim-ministru supleant...

Biden a confundat Suedia cu Elveţia la summitul NATO

Preşedintele american Joe Biden a vorbit joi în faţa presei despre invitaţia de aderare la NATO adresată Finlandei şi Suediei, dar când a menţionat-o...

Vine recesiunea și în Zona Euro?

Opinia publică și analiștii economici se întreabă, tot mai frecvent, dacă vine recesiunea și în Zona Euro. Câteva estimări pe acest subiect ne-a transmis...
Ultima oră
Pe aceeași temă