30.6 C
București
luni, 22 iulie 2024
AcasăSocialEvenimentDosar penal pentru braconaj cinegetic și ucidere din culpă, în cazul ursului...

Dosar penal pentru braconaj cinegetic și ucidere din culpă, în cazul ursului împușcat

Ursul care a ucis o tânără pe Jepii Mici, va fi testat pentru rabie

Poliţiştii au deschis dosar penal pentru ucidere din culpă şi braconaj cinegetic, după ce un urs a ucis, marţi, o tânără aflată pe traseul turistic Jepii Mici din Bucegi.

„Cercetările sunt continuate pentru stabilirea tuturor cauzelor şi împrejurărilor în care s-a produs evenimentul, în cadrul unui dosar penal deschis sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de ucidere din culpă şi braconaj cinegetic. Unitatea de Parchet urmează să se pronunţe şi sub aspectul legalităţii împuşcării exemplarului de urs”, se arată în comunicatul IPJ Prahova.

Inspectoratul Judeţean de Poliţie Prahova a transmis că, din verificările făcute, s-a constatat că împușcarea ursului a reprezentat o necesitate în acel moment.

„Având în vedere faptul că ursul prezenta pericol pentru salvatorii prezenţi la faţa locului, întrucât a încercat în repetate rânduri să îi atace, echipa de intervenţie, constituită conform OUG 81/2021 a hotărât împuşcarea acestuia, lucru care s-a şi realizat”, a transmis Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Prahova.

O tânără în vârstă de 19 ani, care era din Iaşi, însă avea viză de flotant în Bucureşti, a fost ucisă de un urs pe traseul Jepii Mici, salvamontiștii afirmând că fata atacată a fost târâtă şi sfâşiată de animal. Recuperarea trupului acesteia a fost extrem de dificilă, din cauza prezenţei în zonă a animalului, care ulterior a fost împuşcat.

Ursul va fi acum verificat pentru rabie. 
„La laborator suntem pregătiţi să aducă probe pentru examen anatomo-patologic şi virusologic pentru rabie. Avem oricum protocol, la toate animalele sălbatice care sunt împuşcate, noi facem examen virusologic şi anatomo-patologic. Aşteptăm să aducă ursul sau probe”, a declarat pentru Agerpres, directorul Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Prahova, George Stratulat.

Dana Macsim
Dana Macsimhttp://www.romanialibera.ro
Dana Macsim este o profesionistă experimentată în jurnalism și comunicare, cu o carieră diversificată în mass-media și educație. A fost editor și prezentator de știri la Realitatea Plus din București, rol pe care l-a ocupat din decembrie 2019 până în iulie 2024. Începând cu 1 iulie 2024, Dana s-a alăturat echipei România Liberă. Anterior, a lucrat la Prima tv, Național Tv, Profit.ro și Money Channel în aceleași funcții. Dana a fost coordonator de marketing și comunicare la TCE 3 Brazi Group și expert în comunicare la Agenția pentru Dezvoltare Regională – Nord-Est. De asemenea, a fost manager la Centrul pentru Artă și Cultură Neamț și copywriter la Opera Comică pentru Copii din București. Pe lângă activitatea în jurnalism, Dana a fost și este profesor de limba franceză și de limba și literatura română la diverse instituții de învățământ. Dana deține un master în Comunicare de la Universitatea din București și este traducător și interpret certificat pentru limba franceză.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă