32.2 C
București
marți, 23 iulie 2024
AcasăȘtirile zileiUrsul care a omorât o tânără pe traseul Jepii Mici a fost...

Ursul care a omorât o tânără pe traseul Jepii Mici a fost lichidat. I-a atacat în repetate rânduri pe salvatori

Ursul care, marţi după-amiază, a atacat o tânără de 19 ani pe care ucis-o, pe un traseu din Masivul Bucegi, a fost împuşcat. Decizia a fost luată în condiţiile în care animalul i-a atacat de mai multe ori pe salvatorii care încearcă recuperarea cadavrului fetei.

Echipa de intervenţie constituită în baza legislaţiei în vigoare a omorât ursul care, marţi după-amiază, a atacat şi târât în pădure o tânără de 19 ani al cărei trup neînsufleţit a fost găsit, sfâşiat, într-o prăpastie de pe marginea traseului Jepii Mici au declarat pentru News oficiali ai Inspectoratului de Jandarmi Prahova.

Ursul a fost omorât după ce-i atacase pe salvatori în repetate rânduri

Decizia de eliminare a ursului a fost luată în condiţiile în care animalul i-a atacat în mai multe rânduri pe salvatorii care au coborât în prăpastie pentru a recupera cadavrul tinerei ucise de animal.

Marţi seară, Salvamont Prahova a anunţat că misiunea de recuperare a trupului tinerei s-a încheiat.

O familie de urși a ajuns la intrarea unui hotel din Sinaia

O familie de urși, o ursoaică şi puiul ei, au fost filmaţi, vineri, în timpul zilei, la intrarea unui hotel din staţiunea Sinaia. Filmarea a fost postată pe Facebook de o turistă care avertizează asupra pericolului reprezentat de animale.

„La Sinaia, dacă mergeţi, să nu vă luaţi în calcul o plimbare pe jos, asta dacă nu ţineţi morţis să vă plimbaţi împreună cu urşii! Nu sunteţi in siguranţă nici voi şi nici copiii voştri! Iubim animalele, dar nu vrem să fim hrana lor! Şi nu uitaţi că nimeni niciodată nu vă ajută! Sunteţi pe cont propriu!”, a scris femeia pe pagina sa de socializare, relatează agerpres.ro. Filmarea a fost făcută la intrarea într-un hotel de patru stele aflat la 800 de metri de Castelul Peleş.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă