28.2 C
Bucharest
Saturday, 30 September 2023
HomeȘtirile zileiDirectorii de servicii, cel mult 4 ani în funcție

Directorii de servicii, cel mult 4 ani în funcție

Camera Deputaţilor a adoptat, marţi, tacit, patru propuneri legislative pentru modificarea şi completarea Legii nr.14/1992 privind organizarea şi funcţionarea Serviciului Român de Informaţii, a Legii nr.1/1998 privind organizarea şi funcţionarea Serviciului de Informaţii Externe, a Legii nr.191/1998 privind organizarea şi funcţionarea Serviciului de Protecţie şi Pază, precum şi a Legii nr.92/1996 privind organizarea şi funcţionarea Serviciului de Telecomunicaţii Speciale.

Potrivit celor patru acte normative, directorii celor patru servicii de informaţii, anume directorii SRI, SIE, STS şi SPP, vor fi numiţi „pentru un singur mandat care nu poate depăşi durata de patru ani”.

De asemenea, prim-adjuncţii directorilor celor patru servicii de informaţii, precum şi adjuncţii, sunt şi eu numiţi tot „pentru un singur mandat care nu poate depăşi durata de patru ani”, mai prevăd proiectele de lege adoptat tacit în Camera Deputaţilor.

În prezent, legile de organizare şi funcţionare a SRI, SIE, SPP şi STS nu conţin nicio prevedere legată de număruosibil de mandate pe care le pot ocupa directorii acestora, prim-adjuncţii şi adjuncţii.

Proiectele de lege iniţiate de deputatul PSD Liviu Pleşoianu vor merge pentru dezbatere şi vot la Senat, în calitate de cameră decizională.

Cele mai citite

Comisia Europeană plătește cea de a doua tranșă de 2,76 miliarde euro către România în cadrul PNRR

Plata de ieri, 29 septembrie, în cuantum de 2,76 miliarde euro sub formă de granturi și de împrumuturi, a fost posibilă datorită îndeplinirii de către România...

VW va începe construcția modelului Trinity la fabrica din Zwickau, iar Golf electric va fi dezvoltat la Wolfsburg

Volkswagen va construi așteptatul model Trinity EV la fabrica sa din Zwickau, Germania, și un Golf electric cu baterii la uzina principală din...

Un șofer din Suceava i-a uluit pe polițiști

 Bărbatul, în vârstă de 52 de ani, din comuna Fundu Moldovei, judeţul Suceava, a fost oprit în trafic vineri seară, pe un drum...
Ultima oră
Pe aceeași temă
Modifică setările cookies