5 C
București
vineri, 21 ianuarie 2022
AcasăȘtirile zileiDiana Șoșoacă, dosar penal pentru blocarea vaccinării - VIDEO

Diana Șoșoacă, dosar penal pentru blocarea vaccinării – VIDEO

Diana Șoșoacă, dosar penal pentru blocarea vaccinării la centrul din localitatea Răchițeni, județul Iași, în luna septembrie.

Procurorii DIICOT fac cercetări în cazul de la centrul de vaccinare Răchiţeni, Iaşi, în care este implicată senatoarea Diana Şoşoacă, pentru comunicare de informaţii false, relatează Antena 3. 

În luna septembrie, Diana Șoșoacă a fost la centrul de vaccinare din Răchițeni și a blocat procesul de vaccinare, iar apoi DSP Iaşi a depus o plângere la Poliţie pentru tulburarea ordinii şi liniştii publice. Cererea a ajuns, ulterior, la Parchetul General și apoi la DIICOT Structura centrală.

În urma acestor fapte, procurorii DIICOT au demarat cercetări in rem pentru comunicarea de informaţii false, pentru încălcarea articolului 404 din Codul penal.

DIICOT ar putea audia mai multe persoane pentru că imaginile de la centrul de vaccinare din Iași au fost în spaţiul public.

Procurorii DIICOT au ales o altă încadrare în acest dosar, alta decât cea care era la Parchetul General, astfel nu au mers pe tulburarea liniştii şi ordinii publice, ci pe comunicarea de informaţii false.

Emanuel Neacsu
Am scris pentru prima dată în presă la Ziarul Cotidianul, în 1996. Am fost șef pe secția politic la Gardianul. Am venit la România Liberă în 2007 și am lucrat un an la ediția online. Mi-am continuat cariera ca redactor Digi 24 (5 ani) și am revenit la România Liberă ca editor pe secția politic.
Cele mai citite

Greva STB continuă. Când spune Nicușor Dan că se va termina

Greva STB continuă și astăzi, în ciuda deciziei Tribunalului București, de ieri, Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, a anunțat că i-a convocat pe toți...

Naomi Osaka a fost eliminată de la Australian Open

Campioana în apărare, Naomi Osaka, a fost eliminată de la Australian Open de americanca Amanda Anisimova. Numărul 60 mondial, Anisimova, a salvat două puncte...

Răspândirea antiștiinței sau spaima de dictatura anti libertăți. Care este adevărul?

Experții științifici se tem că răspândirea antiștiinței va distruge civilizația occidentală, în timp ce scepticii COVID sunt înspăimântați de o dictatură care îi pândește...
Ultima oră
Pe aceeași temă