25.7 C
București
duminică, 14 august 2022
AcasăȘtirile zileiDiana Șoșoacă, dosar penal pentru blocarea vaccinării - VIDEO

Diana Șoșoacă, dosar penal pentru blocarea vaccinării – VIDEO

Diana Șoșoacă, dosar penal pentru blocarea vaccinării la centrul din localitatea Răchițeni, județul Iași, în luna septembrie.

Procurorii DIICOT fac cercetări în cazul de la centrul de vaccinare Răchiţeni, Iaşi, în care este implicată senatoarea Diana Şoşoacă, pentru comunicare de informaţii false, relatează Antena 3. 

În luna septembrie, Diana Șoșoacă a fost la centrul de vaccinare din Răchițeni și a blocat procesul de vaccinare, iar apoi DSP Iaşi a depus o plângere la Poliţie pentru tulburarea ordinii şi liniştii publice. Cererea a ajuns, ulterior, la Parchetul General și apoi la DIICOT Structura centrală.

În urma acestor fapte, procurorii DIICOT au demarat cercetări in rem pentru comunicarea de informaţii false, pentru încălcarea articolului 404 din Codul penal.

DIICOT ar putea audia mai multe persoane pentru că imaginile de la centrul de vaccinare din Iași au fost în spaţiul public.

Procurorii DIICOT au ales o altă încadrare în acest dosar, alta decât cea care era la Parchetul General, astfel nu au mers pe tulburarea liniştii şi ordinii publice, ci pe comunicarea de informaţii false.

Emanuel Neacsu
Emanuel Neacsu
Am scris pentru prima dată în presă la Ziarul Cotidianul, în 1996. Am fost șef pe secția politic la Gardianul. Am venit la România Liberă în 2007 și am lucrat un an la ediția online. Mi-am continuat cariera ca redactor Digi 24 (5 ani) și am revenit la România Liberă ca editor pe secția politic.
Cele mai citite

LIVE UPDATE Rusia – Ucraina, ziua 171: Zelenski cataloghează din nou acțiunile armatei lui Putin drept teroriste

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, afirmă că, după tot ce au făcut forţele ruse, "poate exista o singură atitudine faţă de Rusia - cea faţă...

Necrolog despre Anne Heche, actrița talentată de la Hollywood a cărei vieți privată a umplut tabloidele  

Anne Heche, actrița, care a murit la vârsta de 53 de ani, a ajuns la faima de la Hollywood în anii 1990 în filme...
00:01:00

VIDEO: Ambasadorul ucrainean întâmpină o navă de cereale în portul italian

Nava "Rojen" care transporta porumb din Ucraina a sosit vineri (12 august) în portul Ravenna din nordul Italiei, după ce a făcut escală în...
Ultima oră
Pe aceeași temă