1.2 C
Bucharest
Saturday, 9 December 2023
HomePoliticăDeputații discută moțiunea contra lui Bode: "România merită mai mult decât hoţi...

Deputații discută moțiunea contra lui Bode: “România merită mai mult decât hoţi în funcţii publice”

Camera Deputaților discută luni, 6 februarie 2023, moțiunea contra lui Bode, care poartă titlul “România merită mai mult decât hoţi în funcţii publice”.

Deputații de la USR și Forța Dreptei au inițiat împotriva ministrului Afacerilor Interne o moțiune simplă. Dezbaterile sunt programate luni iar votul în plen asupra moțiunii se va desfășura miercuri. Dezbaterile de luni pe tema moțiunii încep în Parlament la ora 16.

Ministrul Bode este acuzat că “nu-şi merită titlul academic sau respectul oricărui om care a muncit cinstit în această ţară”. Aluzia se face la acuzația că ministrul de Interne ar fi plagiat în teza de doctorat.

Deputații care au inițiat moțiunea consideră că în responsabilitatea ministrului de Interne figurează și “eşecul umilitor suferit de România în încercarea de a adera la Schengen”. De asemenea, USR și Forța Dreptei îl acuză pe ministrul Bode de “licitaţiile trucate pentru achiziţia de maşini de clienţii de partid şi de stat ai arcului guvernamental”.

Lucian Bode face parte din PNL. PSD a anunțat deja că, în calitate de partener la guvernare, nu va vota moțiunea împotriva lui Bode.

Moțiunea contra lui Bode cere Guvernului să ia măsuri “pentru repararea demnității instituțiilor”

USR și Forța Dreptei consideră că situația ministrului Bode afectează imaginea Poliției Române. “Guvernul României e obligat să ia măsuri pentru repararea demnităţii instituţiilor sale democratice”, consideră autorii moțiunii.

O altă moțiune contra ministrului Afacerilor Interne fusese dezbătută în octombrie 2022. La acel moment se analiza contractul pentru cumpărarea de autospeciale BMW, destinate Poliției Române.

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite
00:00:42

VIDEO. Blinken critică Israelul cu privire la numărul de victime civile din Gaza

Secretarul de stat american Antony Blinken, în cea mai dură critică publică la adresa modului în care Israelul a condus războiul împotriva Hamas în...

Premierul recunoaște că prețul la gaze a crescut nejustificat și cere măsuri

Premierul Marcel Ciolacu a declarat că există furnizori care au crescut "nefundamentat" preţurile de furnizare a gazelor naturale, în contextul în care acestea au...

Vlad Voiculescu, urmărit penal în dosarul achizițiilor de vaccinuri anti-COVID

Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) a anunţat că fostul ministru al Sănătăţii Vlad Voiculescu este urmărit penal pentru abuz în serviciu, cu consecinţe deosebit de...
Ultima oră
Pe aceeași temă