25 C
București
sâmbătă, 13 aprilie 2024
AcasăPoliticăParlamentul dezbate moțiunea BMW, împotriva ministrului Bode

Parlamentul dezbate moțiunea BMW, împotriva ministrului Bode

Parlamentul României va dezbate, luni, 17 octombrie 2022, moțiunea BMW, împotriva ministrului Afacerilor Interne, Lucian Bode.

Discuțiile pe acest subiect vor începe în Parlament la ora 16. Votul asupra acestei moțiuni simple este programat miercuri, 19 octombrie 2022.

Dezbaterea moțiunii în Parlamentul României trebuia să se desfășoare acum o săptămână dar a fost amânată la cererea ministrului Bode. El a trimis Parlamentului o scrisoare în care a solicitat amânarea moțiunii pe motiv că are un program internațional foarte încărcat.

Primele suspiciuni privind achiziția de automobile destinate Poliției au fost exprimate de Sindicatul Europol. Pentru fiecare mașină, Poliția Română va plăti 32.000 de euro fără TVA. Suspiciunile vin mai ales de la faptul că la licitație s-a prezentat o singură firmă. De altfel, această firmă, Automobile Bavaria, a și câștigat licitația. După ce au apărut suspiciuni legate de licitația Poliției Române, USR a introdus o moțiune simplă împotriva ministrului Afacerilor Interne, Lucian Bode. De asemenea, USR a amenințat că va sesiza Parchetul European (EPPO), întrucât mașinile vor fi cumpărate din fonduri europene.

Moțiunea BMW are ca obiect achiziția de autospeciale pentru Poliția Română

Compania Automobile Bavaria a transmis un comunicat de presă în care aduce câteva precizări importante.

„Autospecialele BMW 320i xDrive ofertate IGPR nu reprezintă mașini de lux. Acestea sunt inscripționate, dotate cu sisteme de avertizare optică și acustică, baterie suplimentară pentru echipamente speciale și set suplimentar de roți de iarnă. Sunt autovehicule special concepute pentru autorități și ofertate la un preț special. Mai mult, pe întreaga durată a derulării contractului ne-am angajat să menținem prețul stabilit, chiar dacă pe piața auto ar putea avea loc schimbări care să determine o majorare a prețurilor de listă”, precizează comunicatul transmis de Leonhard Georg Pfeffer, CEO și administrator al Automobile Bavaria.

La rândul lui, ministrul de Interne a anunțat că însuși Cătălin Drulă, liderul USR, care a inițiat moțiunea în Parlament, a semnat caietul de sarcini al licitației. La momentul când s-a lansat licitația, Cătălin Drulă era ministru al Transporturilor.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

VIDEO. Un tânăr a murit, subit, în timp ce se tatua. “Au fost 6-7 medici, au încercat să îl resusciteze”

Participanții la festivalul de tatuaje din Timișoara au trăit o tragedie uluitoare când un tânăr de 23 de ani a murit în timp ce...

Jandarmeria e pe urmele unui pui de urs văzut pe raza pădurii de la Ciolpani

Echipe de jandarmi au demarat o acţiune de căutare pentru depistarea unui pui de urs a cărui prezenţă a fost semnalată, sâmbătă dimineaţa, pe...

Alina Ceușan a făcut marele anunț! “Ăsta-i cel mai frumos!”

Alina Ceușan și soțul ei, Raul, se pregătesc cu bucurie pentru sosirea celui de-al doilea copil în familia lor. Prezentatoarea din primul sezon al...
Ultima oră
Pe aceeași temă