3.6 C
București
luni, 19 februarie 2024
AcasăEconomieEconomie internăDeepfake ce vizează tranzacționarea acțiunilor Hidroelectrca

Deepfake ce vizează tranzacționarea acțiunilor Hidroelectrca

Hidroelectrica informează publicul cu privire la apariția în mediul online a unor clipuri video contrafăcute, folosind tehnologia „deepfake”.

Acestea includ persoane publice, artiști și vedete TV, promovând în mod fals tranzacționarea acțiunilor companiei Hidroelectrica.

“Subliniem cu fermitate că aceste conținuturi sunt frauduloase și induc în eroare publicul cu privire la implicarea acestor personalități în tranzacționarea acțiunilor Hidroelectrica, având ca scop final înșelarea celor atrași de posibilitatea obținerii facile a unor câștiguri financiare substanțiale”, transmite compania de stat, printr-un comunicat remis cotidianului național “România liberă”.

Hidroelectrica oferă următoarele recomandări:

  • Ø Evitați încărcarea datelor personale sau informațiilor bancare pe platforme online care promit câștiguri exagerate în urma tranzacționării acțiunilor Hidroelectrica.
  • Ø Raportați conținuturile false publicate în mediul online, atunci când le identificați. Colaborați cu platformele pentru a elimina rapid aceste informații nefondate.
  • Ø Nu vă lăsați înșelați de citate sau imagini asociate cu diverse nume celebre. Subliniem și clarificăm faptul că aceste declarații nu sunt reale și nu reflectă opiniile sau poziția reală a personalităților respective.

“Hidroelectrica ia măsuri pentru a proteja interesele investitorilor și publicului larg și colaborează cu autoritățile pentru investigarea și contracararea oricăror acțiuni ilegale care afectează numele și imaginea companiei. Siguranța și securitatea investitorilor și a partenerilor noștri sunt prioritare pentru noi.

Pentru informații actualizate și comunicate oficiale, vă rugăm să accesați site-ul nostru oficial, www.hidroelectrica.ro, sau paginile de social media aparținând companiei”, mai transmite compania.

Urmărește România Liberă pe XFacebook și Google News!

Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mihail Mușoiu lucrează în presa centrală din anul 2008. Din anul 2018 lucrează la “România liberă”. A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București. Deține un master în Cercetare în Științele Comunicării. Este, de asemenea, profesor pentru învățământul primar și preșcolar.
Cele mai citite

Moda de la Londra înfurie guvernul elen

Săptămâna modei de la Londra a reușit să înfurie Grecia. După ce un designer și-a pus modelele să treacă în fața celebrei frize...

Tragedie în familia viceprimarului din Huși: socrul acestuia, înecat în piscină

O tragedie profundă a lovit familia viceprimarului Ioan Valeriu Ciupilan din municipiul Huși, judeţul Vaslui. În urma unui incident nefericit, socrul său, în...

Aveți grijă, prim-ministrul este din Buzău!

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, avertizează constructorii turci cu privire la proiectul Centurii de Sud a Buzăului, susținând că primul ministru Marcel Ciolacu este...
Ultima oră
Pe aceeași temă