5.6 C
București
marți, 6 decembrie 2022
AcasăȘtirile zileiDacian Cioloș, despre refacerea Coaliției: „Până nu văd, nu cred”

Dacian Cioloș, despre refacerea Coaliției: „Până nu văd, nu cred”

Dacian Cioloş a declarat miercuri, după discuțiile purtate cu echipa de negociere a PNL, că a simţit o disponibilitate a acestora pentru refacerea coaliţiei. Însă, liderul USR nu mai crede în ceea ce simte, ci doar în lucruri palpabile. El așteaptă acum o decizie a liberalilor care se vor întâlni și cu reprezentanții PSD. Întâlnirea cu social-democrații va avea loc deși Florin Cîțu s-a declarat optimist în ceea ce privește refacerea vechii Coaliții.

Unul este sceptic și nu mai crede în nimic, pe principiul „până nu văd, nu cred”. Altul este optimist și spune că întâlnirea a avut efectul unei terapii de grup de care avea mare nevoie. Liderii PNL și USR s-au așezat din nou la masa negocierilor pentru formarea Guvernului, dar și a vechii Coaliții. Iată ce au declarat după întâlnire!

Dacian Cioloș: „Până nu văd, nu cred”

„Am simţit că există această disponibilitate de refacere a coaliției, dar ştiţi cum e, nu mă mai iau după simţăminte. Până nu văd, nu cred. Le-am şi spus colegilor de la PNL că aşteptăm să aibă ei discuţia cu PSD – pentru că ştim că şi acolo au fost discuţii avansate în ultimele zile -, să aibă discuţia cu PSD, să îşi facă calculele şi până la sfârşitul zilei sau începutul zilei de mâine o să vină cu un răspuns, ca să decidem dacă mergem mai departe cu negocieri pe refacerea coaliţiei sau nu”, a spus Dacian Cioloş.

Liderul USR a menţionat că nu s-a discutat despre numele viitorului premier, ci doar despre principii. Cioloş a declarat că USR doreşte un mesaj „clar” din partea PNL privind intenţia de refacere a coaliţiei, astfel încât să nu fie purtate în paralel negocieri şi cu cei de la PSD.

Dacian Cioloș: „Premierul va dat de liberali

Potrivit acestuia, discuţiile cu PNL sunt într-o fază „exploratorie”, pentru a se stabili dacă este posibilă sau nu refacerea coaliţiei.

„Am acceptat principiul ca premierul să fie de la PNL, dar nu am mers mai departe cu detalii. Poziţia noastră o ştiţi deja, e de notorietate. (…) Înainte de a discuta numele premierului, trebuie să vedem dacă putem funcţiona. (…) În momentul de faţă discutăm despre conţinut. Dacă nu ne punem de acord pe calendarul de reforme, pe felul în care structurăm bugetul, nici nu are rost să discutăm de nume şi de portofolii”, a mai spus Dacian Cioloș.

Florin Cîțu, despre întâlnirea cu USR: „Sunt optimist. A fost ca o terapie de grup” 

„Eu am ieşit optimist de la această întâlnire. Sunt şanse mari să se refacă coaliţia”, a precizat liderul PNL la ieșirea de la discuțiile avute cu USR.

„Am avut o întâlnire foarte bună, care a semănat foarte mult și cu o terapie de grup, de care aveam nevoie. Am discutat despre principii, cum vom putea, dacă vom putea reface această coaliție și am discutat despre programul de guvernare”, a spus Cîțu.

„Am agreat pe principii de a reface coaliția, am agreat că trebuie să fie un acord al coaliției, mult mai în detaliu, și am vorbit despre programul de guvernare”, a adăugat el.

Florin Cîțu a mai spus că nu s-a discutat despre un nume de premier, ci despre principiul că PNL trebuie să dea premierul. „În acest moment aceasta a fost discuția, nu s-a discutat despre nume de persoane”, a spus el. „Nu au cerut nimic, nimeni nu a cerut nimic, astăzi s-a discutat despre principii”, a mai spus Cîţu. Am discutat mai mult despre programul de guvernare, deci foarte important e că premierul e de la PNL, am discutat că susţinem împreună PNRR, despre PNI, dacă susţinem PNI şi în ce condiţii. Nu se discută despre numele persoanelor care vor fi în Guvern, astăzi”, a mai spus Cîţu.

Redacția
Redacțiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri Reuters. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite

Iohannis susține că primirea României în Schengen încă se negociază. Austria continuă să se opună

Președintele Klaus Iohannis, prezent la reuniunea UE - Balcanii de Vest de la Tirana (Albania), a declarat că primirea României în Schengen "încă se...

Vola.ro: Românii nu stau acasă de sărbători. Care sunt cele mai ieftine destinații în care mai găsim bilete de avion?

Potrivit Vola.ro, românii vor călători mai mult de Crăciun decât de Anul Nou, fiind înregistrate de patru ori mai multe zboruri în apropierea datei...

CarVertical: Ce culori de mașini se vând cel mai bine, dar și cel mai greu

"Câte case, atâtea obiceiuri" este o expresie populară care punctează un lucru fundamental – oameni diferiți preferă lucrurile diferit. Lucru la fel de adevărat...
Ultima oră
Pe aceeași temă