26.2 C
București
vineri, 1 iulie 2022
AcasăPoliticăCriza politicăPSD are o propunere de premier

PSD are o propunere de premier

PSD are o propunere de premier pe care o va înainta președintelui Klaus Iohannis. Acest anunț a fost făcut, miercuri dimineață, de președintele PSD, Marcel Ciolacu.

„Să nu credeți că noi nu vom avea o propunere de premier”, a subliniat președintele PSD, Marcel Ciolacu. Liderul PSD a refuzat însă să dezvăluie persoana propusă de PSD. Marcel Ciolacu a precizat că numele potențialului premier va fi decis de conducerea PSD.

Surse politice au dezvăluit că PSD ar avea șapte posturi de ministru pe care le cere în viitorul guvern. Trei dintre posturile cerute de PSD sunt cele de la Interne, Sănătate și Muncă. Pentru postul de ministru al Sănătății, PSD l-ar propune pe medicul Alexandru Rafila, fostul reprezentant al României la OMS. Atribuirea acestor posturi de ministru este una dintre condițiile puse de PSD pentru a susține viitorul guvern.

PSD are o propunere de premier care poate fi chiar Marcel Ciolacu

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a refuzat să dezvăluie ce premier ar propune PSD. Este însă de așteptat ca PSD să-l propună premier chiar pe Marcel Ciolacu.

Pe de altă parte, fostul președinte PNL Ludovic Orban a anunțat că el și parlamentarii care îl susțin nu vota un guvern PNL – PSD. Este vorba de acei politicieni care s-au retras din grupul parlamentar PNL, au rămas membri ai partidului dar acum activează ca parlamentari independenți.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

LIVE UPDATE Rusia – Ucraina, ziua 127: Trezoreria SUA anunță un ajutor de 1,3 miliarde dolari pentru țara invadată

Trezoreria SUA a anunţat transferarea a 1,3 miliarde de dolari pentru ajutor economic acordat Ucrainei, în cadrul unui prim sprijin de 7,5 miliarde de...

Simona Halep s-a calificat în turul trei la Wimbledon 

Simona Halep a învins-o, joi, pe belgianca Kirsten Flipkens, locul 190 mondial, şi a acces în turl trei la Wimbledon. Halep s-a impus, scor 7-5,...
00:01:01

Shanghai Disneyland se redeschide după eliminarea restricțiilor COVID

Parcul de distracții pentru copii Shanghai Disneyland se redeschide după eliminarea restricțiilor COVID. Mii de vizitatori s-au dus în Shanghai Disneyland joi (30 iunie) pentru...
Ultima oră
Pe aceeași temă