35.7 C
București
joi, 30 iunie 2022
AcasăȘtirile zileiCum a ajuns guvernul ca o echipă de fotbal care nu-și dorește...

Cum a ajuns guvernul ca o echipă de fotbal care nu-și dorește victoria

Guvernul a fost comparat marți seara cu o echipă de fotbal, al cărei proprietar ar fi Klaus Iohannis, care de 8 luni nu se prea antrenează, stă mai mult la băutură cu antrenorul și se face că joacă, în viziunea președintelui PSD Marcel Ciolacu.

Președintele PSD Marcel Ciolacu vede în România în prezent trei mari crize.

„Noi în România avem două mari crize, avem o criză sanitară și o criză economică. Peste aceste două mari crize, s-au gândit ei, pe niște aranjamente și niște jocuri interne și pentru că nu s-au înțeles pe bănuții de la ministere, pe rectificări, pe angajări și pe funcții în mod special a creat și o criză politică”, a spus Ciolacu la România TV.

El a comparat guvernul cu o echipă de fotbal.

„Cum ar fi un proprietar de club de fotbal, să spunem că îi Klaus proprietarul. El a strâns toţi pierzătorii şi a format o echipă. Echipa joacă fotbal de 8 luni. Ei nu se prea antrenează, stau mai mult la băutură cu antrenorul, se fac că joacă. Un singur lucru fac, scumpesc biletele la spectacol, lună de lună, şi abonamentele. Vine altă echipă, îi bate de le sună apa în cap şi o parte din echipa lor de fotbal, a pierzătorilor, vine la echipa care i-a bătut şi zice „nu veniţi la noi în vestiar să-l schimbăm pe antrenor?” Ce treabă avem noi, mă, cu antrenonul vostru? Plecaţi mă toţi”, a spus Ciolacu.

„Nu mă chemi pe mine să intervin eu să îți schimbi tu antrenorul. Ce poate să facă PSD e să fie arbitru, să le arate cartonașe”, a adăugat liderul PSD.

El ar vrea să știe unde e USR acum, la putere sau în opoziție, iar despre procedurile parlamentare a declarat că puterea trebuie să asigure cvorumul.

„Puterea asigură cvorumul peste tot, în toate structurile Parlamentului. (…) Noi nu ne băgăm în lupta lor”, a precizat Marcel Ciolacu.

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Iohannis, întâlnire de ultimă oră la Madrid, cu președintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan

Preşedintele Klaus Iohannis are, joi, o întâlnire bilaterală cu omologul turc, Recep Tayyip Erdogan, în marja participării la summitul NATO de la Madrid, transmit...

S-a știe data când Finlanda și Suedia vor semna protocolul de aderare la NATO

Finlanda şi Suedia vor semna marţi protocolul de aderare la NATO, pentru a deveni oficial state membre, a anunţat vineri secretarul general al Alianţei,...

Iohannis, întâlnire de ultimă oră la Madrid, cu președintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan

Preşedintele Klaus Iohannis are, joi, o întâlnire bilaterală cu omologul turc, Recep Tayyip Erdogan, în marja participării la summitul NATO de la Madrid, transmit...
Ultima oră
Pe aceeași temă