9.1 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăȘtirile zileiCuc: Metroul din Drumul Taberei va circula în luna decembrie a acestui...

Cuc: Metroul din Drumul Taberei va circula în luna decembrie a acestui an

“Au fost lucrări suplimentare, în urma cărora au existat dispute între antreprenori, ceea ce a stagnat un pic lucrările şi totodată a fost o problemă legată de sistemul de automatizare. Domnul Aldea (directorul general al Metrorex – n.r.) nu cred că şi-a mai asumat alt termen decât cel real, magistrala va fi deschisă, aşa cum am spus la preluarea mandatului, în decembrie 2019. Am avut discuţia şi cu antreprenorul, şi cu fostul director. Lucrările sunt finalizate undeva la 97%, mai sunt câteva finisaje de făcut. Nu văd niciun fel de impediment”, a spus Cuc, marţi, într-o conferinţă de presă.

El a arătat că principalul factor care a dus la întârzierea proiectului au fost revendicările constructorilor, care de multe ori nu au fost justificate.

“Principalul impediment pe care l-am regăsit în toate proiectele de infrastructură mare au fost aceste revendicări care au ţinut blocate lucrările de investiţii în România. Aţi văzut că am o atitudine nu agresivă, dar nu împărtăşesc această idee de a face claim-uri, acei bani nemunciţi. De multe ori aceste claim-uri nu au făcut decât să blocheze proiectele”, a mai spus Cuc.

Magistrala 5 de metrou, Secţiunea Râul Doamnei – Eroilor (PS Opera), inclusiv Valea Ialomiţei, va avea aproape 7 kilometri lungime şi este compusă din 10 staţii de metrou şi un depou (Râul Doamnei, Constantin Brâncuşi, Valea Ialomiţei, Romancierilor, Parc Drumul Taberei, Tudor Vladimirescu, Favorit, Orizont, Academia Militară, Eroilor 2).

Valoarea totală a proiectului de metrou Drumul Taberei-Eroilor este de 3,4 miliarde de lei. Prin inaugurarea acestei magistrale, Capitala va ajunge la 78 de kilometri de reţea şi la 63 de staţii de metrou.

Magistrala 5 este compusă din trei secţiuni: Eroilor – Râul Doamnei, Eroilor – Iancului, respectiv Iancului – Pantelimon.

Cele mai citite

România ajută Republica Moldova să intre în UE dar Ciolacu are o propunere directă. “Avem o variantă și mai scurtă de a fi în...

Președintele Parlamentului de la Chișinău, Igor Grosu, a declarat că populația Republicii Moldova dorește să trăiască într-un stat care să-i ofere prosperitate și siguranță,...

La un pas de istorie! Thailanda, tot mai aproape de legalizare căsătoriilor între persoane de același sex

Parlamentul thailandez a aprobat miercuri, cu o majoritate covârșitoare, un proiect de lege privind legalizarea căsătoriilor între persoane de același sex, un pas istoric,...

Rezultate fotbal: România a pierdut cu 2-3 în fața Columbiei. La EURO 2024 va înfrunta Ucraina

Naţionala de fotbal a României a fost învinsă de reprezentativa Columbiei cu scorul de 3-2 (2-0), loc marţi seara, pe Stadionul Civitas Metropolitano din...
Ultima oră
Pe aceeași temă