29.5 C
București
sâmbătă, 28 mai 2022
AcasăȘtirile zileiCoronavirusPeste 70 la sută dintre românii cu Covid erau nevaccinați

Peste 70 la sută dintre românii cu Covid erau nevaccinați

Peste 70 la sută dintre românii diagnosticați cu Covid în ultima perioadă erau nevaccinați, Această informație este oferită de Institutul Naţional de Sănătate Publică (INSP).

Raportul INSP în acest sens a fost publicat joi, 23 decembrie 2021. Raportul se referă la cazurile Covid confirmate în România în perioada 13 – 19 decembrie 2021.

71,6 la sută din cazurile Covid confirmate în perioada analizată au fost la persoane neimunizate împotriva Covid. Nu s-au făcut studii separate asupra pacienților cu Omicron, dar aceste cazuri sunt, încă, foarte puține în România.

Români nevaccinați sau abia vaccinați s-au infectat cu Covid

S-au făcut studii și asupra celor aproape 29 la sută care erau vaccinați anti – Covid dar s-au infectat. Dintre aceștia, cei mai mulți s-au infectat fie imediat după prima doză de vaccin, fie la peste șase luni de la ultima doză de vaccin.

Premierul Nicolae Ciucă a estimat, joi, că valul cinci al pandemiei va lovi România „în maxim trei săptămâni”. Pentru acei români nevaccinați, o problemă va fi introducerea obligatorie a certificatului verde, întrucât acest document ar putea fi obligatoriu pentru a lucra în anumite domenii.

România este acum în zona verde. Aceasta corespunde țărilor cu cele mai puține cazuri de infectare cu Covid.

Citiți România Liberă și pe Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite
00:00:23

Rusia testează o rachetă de croazieră hipersonică Zircon

Rusia a declarat că a testat cu succes o rachetă de croazieră hipersonică Zircon pe o distanță de aproximativ 625 de mile, a declarat...

Andrei Muraru, ambasadorul României în SUA, despre strategia americanilor în țara noastră

Andrei Muraru, ambasadorul României în Statele Unite ale Americii, a declarat la Digi 24 că prezența americană în România trebuie să fie mai robustă, având în...

Trump cere înarmarea populației, după masacrul din școală

Fostul preşedinte Donald Trump a cerut "înarmarea cetăţenilor" pentru a lupta împotriva "răului din societatea noastră", care, a spus el, se află în spatele...
Ultima oră
Pe aceeași temă