23.4 C
București
duminică, 3 iulie 2022
AcasăȘtirile zileiPoliticăCîțu spune ce vrea prin Legea certificatului verde

Cîțu spune ce vrea prin Legea certificatului verde

Cîțu spune ce vrea prin Legea certificatului verde, care ar urma să fie aprobată, în aceste zile, în Parlament.

„Din punctul meu de vedere, certificatul verde trebuie să aibă două condiții. Să mențină economia deschisă și să susțină campania de vaccinare”, a cerut liderul PNL.

În calitate de președinte al PNL și al Senatului, Florin Cîțu a garantat că parlamentarii PNL vor vota proiectul de lege. Liderul PNL a recunoscut însă că nu este sigur cum vor vota parlamentarii PSD.

Varianta inițială a proiectului de lege a fost elaborată de Ministerul Sănătății, condus de Alexandru Rafila (PSD).

În esență, legea ar urma să oblige unele categorii de bugetari să dețină un certificat digital pentru a continua să lucreze. Angajații ar fi acceptați la muncă dacă se vaccinează cu o doză sau cu schemă completă. De asemenea, ar fi acceptați cei trecuți prin boală și cei care prezintă un test antigen sau test PCR negativ. Angajații nevaccinați ar primi gratuit 15 vouchere pentru a se testa.

Legea certificatului verde ar urma să fie aprobată până la sfârșitul anului

Pe de altă părte, premierul Nicolae Ciucă a garantat că „vom avea certificatul verde până la sfârșitul anului”. Premierul a estimat, joi, că valul cinci al pandemiei va veni „în maxim trei săptămâni”. Dacă proiectul de lege nu va fi aprobat în Parlament, o altă variantă este asumarea răspunderii Guvernului. Premierul Ciucă a declarat că el este de acord cu oricare dintre aceste două variante.

Potrivit unor surse neoficiale, miercuri seară, președintele Iohannis a discutat acest subiect cu liderii partidelor parlamentare.

Citiți România Liberă și pe Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă