0.1 C
București
miercuri, 26 ianuarie 2022
AcasăȘtirile zileiCoronavirusAjutorul umanitar primit de Coreea de Nord este ținut în carantină

Ajutorul umanitar primit de Coreea de Nord este ținut în carantină

OMS a trimis ajutoare umanitare în Asia de Sud și Est

Coreea de Nord a primit ajutoare umanitare din partea Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), care au ajuns la destinație. Cu toate acestea, autoritățile țin transporturile în carantină, în portul Nampho. Cu toate că țara nu a declarat niciun caz de Covid-19, autoritățile păstrează restricțiile extrem de dure.

OMS a precizat că a trimis ajutoare umanitare în Asia de Sud și Est prin portul chinez Dalian, de lângă graniţa cu Coreea de Nord. Autoritățile din SUA și Coreea de Sud rămân sceptice în privința declarațiilor nord-coreenilor, care susțin de la începutul pandemiei că nu au înregistrat cazuri de infecție cu coronavirus, deși și-au redeschis granițele.

„Pentru a susţine Coreea de Nord cu provizii medicale esenţiale pentru COVID-19, OMS a început transportul lor prin portul Dalian, China, în vederea stocării lor strategice şi distribuirii mai departe. Am fost informaţi că aceste articole, alături de altele de la alte agenţii ale ONU, rămân în carantină în port”, se arată într-un comunicat al OMS, citat de Reuters, potrivit Agerpres.

În transport se regăsesc kit-uri medicale de urgenţă, medicamente şi echipamente medicale pentru servicii medicale esenţiale.

Anca Stratulat
Stratulat Anca-Elena scrie în presă din anul 2020. Este studentă la Academia de Studii Economice din București. A scris în perioada 2020-2021 pentru Intact Media Group.
Cele mai citite

Bilanț Covid, 26 ianuarie. E dezastru! Avem peste 34.000 de cazuri noi de îmbolnăvire

Coronavirus, 26 ianuarie. Cel mai negru bilanț de la începutul pandemiei!Ziua și recordul! Bilanțul de azi este unul mai mult decât îngrijorător, căci numărulde...

Prețul petrolului a sărit peste 90 de dolari/baril pentru prima dată în ultimii 7 ani

Cotațiile și prețul final al petrolului au continuat să crească miercuri și au depășit pragul de 90 dolari pe baril pentru prima oară în...

Dacă te vaccinezi, îți cresc solzi! Starețul din Neamț care spunea asta are Covid!

Îl mai ții minte pe starețul din Neamț care spunea enoriașilor că dacă te vaccinezi îți vor crește solzi pe corp și vei arăta...
Ultima oră
Pe aceeași temă